nov 122020
Mandelstenger med eggekrem

 

Utgangspunktet var at jeg ønsket å lage te-brød, eller som det stod i den gamle kokeboken “Lettvinte te-brød”. Men som vanlig blir det ikke helt samme med en lavkarbovariant. Men jeg tror absolutt hun ville vært fornøyd med disse 🙂

I disse koronatider er matlaging terapi for meg. Personlig har jeg gått fra deltidsjobb til deltidsjobb samtidig med skolegang. Jeg er utdannet frisør og hudpleier, men disse bransjene har også store problemer nå.

Da jeg begynte på min vei som kokk var det kokkemangel. Nå er situasjonen en annen. Hotell og restaurant bransjen har alvorlige problemer med å holde det gående. Det er ikke sikkert vi får lærekontrakt siden bedriftene sliter. Det er en slitsom situasjon, både mentalt og økonomisk. Og mange med meg er i samme båt. Vi får krysse fingrene og håpe det snart ordner seg 🙂 I mellomtiden lager vi sunn og god mat som smaker fantastisk 🙂 Det er jo virkelig en måte å ta vare på oss selv og andre 🙂

Har du lyst kan du også bli med i facebookgruppen “Matglede med karbokutt” for mer inspirasjon HER

Men nå over til ingredienser og fremgangsmåte:)

INGREDIENSER

DEIG

2 dl malte mandler

1 dl pofiber

2 ss yoghurt naturell

4 ss Natreen eller annet søtningsstoff

2 ts bakepulver

1 egg

smeltet smør

EGGKREM

1/2 ts rom/vanilje essens

2 dl fløte

3 eggeplommer

1/2 dl Tagatesse

1 ts Johannesbrødkjernemel

GLASUR

Sukrinmelis +væske (sitronsaft,limesaft eller vann)

SLIK GJØR DU

DEIG

Kjør alt i en kjøkkenmaskin til en seig masse. La svelle i 10 minutter. Form firkanter med hull i midten. (se bildet) Pensle med smeltet smør. Husk å ha fuktige hender når du former deigen.

EGGKREM

Bland sukker og JBKM i en kjele. Tilsett fløte, eggeplommer og essens. Visp godt og varm opp. Det skal IKKE koke. La kremen avkjøles mens du rører. Jeg tilførte så halvparten i deigen og stekte på 180 grader i 15 minutter. (innbiller meg at eggkremen tilfører smak og sørger for at det ikke blir tørt)

Når mandelstengene er litt avkjølt tilsetter jeg resten av kremen i stengene. Når den er helt avkjølt pynter jeg med glasur.

GLASUR

Ta 3-4 ss sukrinmelis og 1 ss væske  i en skål, Rør godt. Tilsett mer væske om nødvendig,

Tips : Hell glasuren i en brødpose og lag et lite hull i det ene hjørnet. Dekorer som du ønsker 🙂

God bakst 🙂

 

 

 

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of