okt 062018
Saftige kokospletter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du må gjerne følge facebook siden “Det glade lavkarboliv” for mer inspirasjon HER

Jeg bare digger disse kokosplettene 🙂 Synes de er så god at de går ned på høykant både som te-mat og lunch. De er jo sunne, så hvorfor ikke ? 🙂 Lett å ta med seg i en lunchboks og krever heller ingen kjøleskap.

I oppskriften er det brukt kokosmel så jeg skal skrive litt om det, men ingen avhandling.

Kokosmel har høyt fiberinnhold og er også rikt på protein. Det er naturlig søtt, så det passer utmerket til bakst. Og det er glutenfritt. ( ellers hadde jeg brukt det 😉 ) Fettet det inneholder er sunt, og det har en lav glykemisk indeks som gjør at blodsukkerert også har det greit 🙂 ( mitt har iallefall det ) Man kan også bruke det i sauser som fortykningsmiddel.

Man må ofte bruke et ekstra egg og litt ekstra væske om man bruker kokosmel, nettopp fordi det er så fiberrikt og dermed suger til seg væsken i deigen . Du må også redusere mengden mel i forhold til andre typer mel. Det er bare å prøve seg litt frem og finne rett konsistens på deigen. ( oppskriften her kommer ferdigprøvd 🙂 )

Karbohydratinnholdet varierer mye hos leverandørene, så les næringsinnholdet. Det kommer også an på innhøstingen. Det jeg har brukt, har 30 , men det finnes ned i 9. Velg selv hvor strikt du vil være.

Uansett er det lavkarbomel, og jeg lager ofte disse plettene fordi de er utrolig god 🙂

Her er oppskriften :

INGREDIENSER

  • 1 dl Tagatesse
  • 4 egg
  • 250 gram smør
  • 2 dl kokosmasse
  • 2 dl kokosmel
  • 2 ts bakepulver
  • 20 dråper vanilje eller rom essens

SLIK GJØR DU

Visp egg og tagatesse luftig. Smelt smøret og bland i. Tilsett de tørre ingrediensene og essensen og bland godt.

Dekk en langform med bakepapir og fordel deigen utover med slikkepott. Stek midt i ovnen på 160 grader i 15-20 minutter.

Del så opp med en pizzakutter i passe stykker.

God fornøyelse 🙂

Ps. Server gjerne litt sukkerfritt syltetøy til 🙂

Hele deigen inneholder 35 karbohydrater. ( Som jeg har nevnt i innlegget. er det forskjell i næringsinnhold fra de forskjellige leverandørene ) Uansett er det ikke mye 🙂

 

 

 

  Blogglistenhits

 

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of