feb 072020
Frityrstekt gulrotkake med kremost-dipp

Dette har jeg tenkt på å prøve ut ganske lenge, men har ikke fått fingen ut. Rett og slett.

Men så fikk jeg inspirason  fra tv-kokken Nadiya Hussain, og endelig et spark bak til å sette igang. Det er ikke bare bare å få alt over på lavkarbo, men med denne kaken gikk overraskende bra. Det er ikke brukt smør eller olje i selve deigen , da den får mer enn nok av det fra frityren.

Før jeg går videre med oppskriften, vil jeg nevne at man kan bli med i facebookgruppen “Matglede med karbokutt” i linken under.

https://www.facebook.com/groups/1992378997502826/?ref=bookmarks

Her er oppskriften:

DEIG :

4egg

1 dl Tagatesse

1 ts kardemomme

1 ts kanel

1 ts ingefær

1 ts salt

2 dl fettredusert mandelmel

1/2 ts xanthan gum

1 ts bakepulver

3 dl raspet gulrot

 

KREMDIPP

50 gr smør

125 gram kremost naturell

3-4 ss sukrinmelis

 

SLIK GJØR DU:

DEIG:

Pisk egg og sukker til eggedosis sammen med krydder og bakepulver. Sikt i mel og Xanthan gum. Rør og la svelle ti minutter. Bland inn raspet gulrot.

KREMOSTDIPP:

La alle ingrediensene få romtemperatur og visp sammen til en glatt og myk krem. Denne kan du bruke til å dippe kakebitene i, eller smøre på hver bit ned en liten skje.

FRITERING:

Hell olje i en passe stor panne/gryte. Jeg brukte en mellomstor gryte og rapsolje. Selv om det ikke er av den sunneste oljen, styrer jeg unna frityrolje , som er enda verre. Det er tross alt en kake man ikke spiser til daglig, så jeg tenker det går bra. Jeg sjekket om oljen var varm nok med en tresleiv. Når det bobler rundt den er oljen varm nok. Så skrudde jeg litt ned på varmen og tok en ts med deig om gangen nedi oljen. Det er viktig at oljen ikke blir for varm, da deigen vil bli svidd på utsiden og rå inni. Ta et par tester før du regulerer på varmen . Husk å vende kakebitene i oljen, slik at de blir stekt på begge sider. Ta de opp når de er medium brune.

Kakebitene er sprø utenpå og gjennomstekt.

Legg bitene på et fat som er dekket med tørkepair slik at overflødig olje renner av. Avkjøl.

Så er det bare i digge innpå. Det var kjempegodt 🙂

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of