mai 132020
Digg fingermat

Fingermat er helt supert å bruke som snacks. Og serverer du det i en litt artig eller fin skål, blir det ekstra innbydende. Det trenger ikke bli så  dyrt. De fleste butikker som Europris, Normal, Clas Ohlson , Nille og Biltema har mye gøy. De skålene jeg bruker på bildet er kjøpt på Normal. Hvis de vaskes forsiktig, kan du bruke de flere ganger. ( tenk hygiene )

For inspirasjon kan du gjerne bli med i facebookgruppen “Matglede med karbokutt ” HER

INGREDIENSER

LEFSE

  • 145 gr kremost naturell
  • 4 egg
  • 1 klype salt
  • 4 ss fiberhusk
  • 1 ss Xanthan gum
  • Ramsløk eller spinatblad etter smak

FYLL

Jeg skar stekt kyllingfilet i tynne skiver og la inne , med ramsløkolje og tacosaus på toppen. På siden la jeg oliven og pyntet med salvie. Men du bruker det du har lyst på eller har i kjøleskapet. Det er det som er det fine med fingermat. Man tar det man har.

SLIK GJØR DU

LEFSE

Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv. Legg deigen på smurt bakepapir. Smør et bakepapir til på en side med olje, og legg oppå. Kjevle ut til den tykkelsen du vil. Mine ble ganske tykke, så ønsker du en tynnere konsistens så del deigen i to før du kjevler ut.

Stek i 10 min på 180 grader

Etter avkjøling så riller du deigen ut i  firkanter som passer til det fyllet du har tenkt å bruke. Resten av deigen riller du til spagetti. ( se bildet over ) Frys dem og bruk til for eksempel en vegetar-pastarett med tomatsaus 🙂

Når du har fylt i det du vil ha, forsegler du med en tannstikker eller sånne som er avbildet. De er litt lenger og har en stopper på den ene siden. Men bruk det du har. Dette gjør at fyllet ikke siger ut i alle kanter.

God fornøyelse. Håper det smaker 🙂

 

 

 

 

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of