okt 112017
Lavkarbo propudding med sjokoladesmak

Det har blitt kjempepopulært med propuddinger. Altså puddinger i forskjellige smaksvarianter med masse protein i. Skjønner at de faller i smak, for de ER god. Og den enkleste sak å lage selv. De er ypperlig å ha med i syltetøyglass til lunsj, mellom-måltid, som snack og hvorfor ikke frokost?

De er full av næring i form av gelatin og protein og fett som kroppen skal ha.

Protein skal helst kroppen ha 1 gram av per kilo vi veier. Er du 60 kilo, er det normalt å innta 60 gram protein i løpet av dagen. Trener du må du legge til mer. Man blir energiløs av ikke å få nok protein, så sørg for minsteinntak iallefall.

Gelatin er en booster for hud og hår. Det er rent protein som bygger opp kollagen i kroppen. Magesyreproduksjonen blir normalisert av gelatin. Man øker muskelmassen ved å spise gelatin. Og for de som sliter med søvnen, er det bra å vite at gelatin inneholder aminosyren glycin som er søvnfremmende. Så der er bare å sette i gang og koke kraft og lage puddinger .

Man må heller ikke være så redd for fett. Hjernen og kroppen trenger fett. Det er den blandingen av for høyt karboinntak samtidig som ikke så bra. Men det er en annen diskusjon.

For de som er veganere, er det ikke noe problem å lage propudding. Jeg legger inn alternativ i oppskriften.

  • 1 boks kokosmelk 400 ml, eller 3 dl fløte og 1 dl vann.
  • 5 ss sukrin, sukrin gold eller tagatesse
  • 4 ss kakao
  • 4 plater gelatin eller Agar Agar. 1 ts Agar tilsvarer 3 plater gelatin.
  • 4 ss med proteinpulver.

Legg gelatinplatene i bløt ca 10 min.

Varm kokosmelk eller fløteblanding og rør de andre ingrediensene godt inn. Hell blandingen i kopp eller syltetøyglass og avkjøl. Sett noen timer i kjøleskap. Server med vaniljesaus, fløte eller bær . Eller Dropp tilbehør, og spis den som den er 🙂

Tips: Skal du bruke puddingen som dessert etter en god middag, ville jeg droppet proteinpulveret. Det blir for mektig. Men som en lunsj er det supert 🙂

Virkelig å anbefale å lage på syltetøyglass og ta med som niste.

God fornøyelse 🙂

 
Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of