apr 162019
Kvikk lunsj hjerter

Nå er det Kvikk Lunsj tid. Ikke bare fordi det er påske, men nå er det sesong for å bevege seg mer. Folk er mer ute i skog og mark . Det er vår og alt våkner til liv. I den forbindelse er det Kvikk Lunsj dukker opp. Den er en selvskreven følgesvenn sammen med appelsin på påsketur. Men jeg ville ha noe som kunne minne om denne gode sjokoladen, uten sukker og mel. En variant som man kan ta med hele året, på korte og lange turer. Så det var bare å finne inspirasjon og sette igang. Siden jeg hadde mye Fiberfin i skapet , tok jeg utgangspunkt i bruke den for å få noe som kunne minne om kjeks. Resultatet ble bra synes jeg, og her får du oppskriften. Det er bare å finne frem vaffeljernet 🙂

Fiberfin inneholder 60% resistent stivelse og holder deg mett lenge uten at blodsukkeret fyker til værs. Et veldig fin måte å få i seg fiber på, og spesielt med tanke på en kakemoms som meg. Det er en bonus å ha med seg sunne kjeks i sekken 🙂

INGREDIENSER

  • 120 gram smør
  • 140 gram sukrinmelis
  • 20 dråper vaniljeessens
  • 260 gram malte mandler
  • 80 gram fiberfin
  • 2 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Sjokolade 70 % eller høyere ( 1-2 plater etter hvor mye du vil bruke på hjertene )

SLIK GJØR DU

Kutt romtemperert smør i biter og legg de i en bolle sammen med sukrinmelis. Bland det godt sammen med fingrene. Tilsett eggene og visp godt med mixmaster eller kjøkkenmaskin.

Tilsett de andre ingrediensene og bland det sammen med en sleiv. Deigen blir som på bildet under.

Så finner du frem frem vaffeljernet. Husk å bruke formfett eller smør mellom hver vaffel.

Trill en liten tennisball-kule i hendene dine og legg i jernet. Ha fuktige hender, da blir det ikke så klissete å få deigen til. Press de flat ( med jernet )og stek de lysebrun. De blir ca en halv vaffel i størrelse. Noen klarer du å få hel ut, noen ikke. Det gjør ingen ting, for de blir små kjeksbiter med sjokolade:)

 

Smelt så sjokolade . Jeg brukte 86 % som jeg tilsatte noen dråper med peppermynte-essens. Men det er en smakssak. Pensle på smeltet sjokolade. La sjokoladen stivne, så snur du hjertene og pensler på “undersiden”. Liker du mye sjokoladesmak, så gjentar du prosessen. Kjeksene blir helt stive når de er avkjølt.

Oppbevar i tette bokser, gjerne i kjøleskapet. Hos meg blir de ikke så gammel at romtemperatur blir et problem 😉

Hele deigen inneholder  42,6 karbohydrater ( uten sjokolade ) Man får ca 15 stk.

Du må gjerne følge facebooksiden “Det glade lavkarboliv” HER


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of