jul 092018
“Raw” food bar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raw food er enkelt forklart mat som ikke er varmet opp over 42 grader. Det er som regel også økologiske varer. Mange spiser bare rå mat, mens andre har et blandet kosthold. Oljer, spirer, nøtter og grønnsaker er eksempler på rå mat.

Man skal være klar over ar det ofte er mer bakterier i rå mat enn oppvarmet, men en kombinasjon er nok kanskje det beste. En del matvarer har en mer nytte ernæringsmessig  av å varme opp. For eksempel vil betakaroten fra gulrot være høyere i kokt enn i rå.

Ved å kombinere både kokt/stekt og rå mat tilfører du kroppen mest mulig næringsstoffer.

Jeg har med vilje skrevet raw i gåseøyne i overskriften. Jeg bruker proteinpulver, og det går ikke under raw  food for meg. Men dette er mat man ikke trenger verken å koke eller steke i ovn, så det er også en form for rå mat likevel ( med litt godvilje 🙂 )

 

Som du ser av bildet har jeg brukt  Engkarse som pynt. Du kan spise dem, men de har en litt bitter smak. Er også brukt i salater. En ting er iallefall sikkert : Den er raw food og helt økologisk. Og så er den vakker da 🙂

Her er oppskriften på barene:

INGREDIENSER

  • 50 gr pistasjnøtter
  • 50 gr proteinpulver
  • 1 ss lakrispulver
  • 10 gr tørkede blåbær ( jeg brukte det fordi jeg tørket blåbær i fjor og har på glass, bruk gjerne annen frukt )
  • 2 ts spirulina ( er blågrønne alger, og kalles supermat for næringsinnholdet )
  • 1 ss fibersirup
  • 3 ss kokosolje

SLIK GJØR DU

Først kjører du pistasjnøttene for seg selv i en kjøkkenmaskin eller blender. De skal være grovt opphakket. Ta de over i en annen skål mens du blander de øvrige ingrediensene i kjøkkenmaskinen. Bland så nøttene med sleiv sammen med massen. Den virker tørr, men blir kompakt når den blir trykket sammen.

Bruk en skje og få massen over i silikonformer.

Trykk massen til en kompakt deig i formene med skjeen. Du bestemmer selv om du vil bruke små eller store former. Jeg fikk 4 stk i store former. Pynt barene etter ønske.

Total karbohydrater i deigen er 12,7. Det betyr ca 3 karbohydrater per bar med 4 stk. Atskillig mindre enn de man kjøper 🙂 Og bare så det er sagt, lakris-smak er digg 🙂

God fornøyelse 🙂

Bli gjerne med i facebook gruppen “Det glade lavkarboliv”  for mer inspirasjon 😊

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of