apr 072019

Cookies med peanøttsmør og sjokoladebiter – glutenfri og lavkarbo

Cookies med peanøttsmør og sjokoladebiter – glutenfri og lavkarbo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DEN følelsen når du har lyst på noe digg, raider skapene for å finne noe som kan brukes, smekker sammen noe, og så smaker det faktisk godt. Det ble cookies med peanøttsmør. Det enkle er ofte det beste.

Jeg lager peanøttsmør selv. Det er bare å helle peanøtter i en god blender eller kjøkkenmaskin med kniv, og la det gå til peanøttene får en myk og god konsistens. På den måten har du kontroll på karbohydratene i peanøttsmøret. Europris f.eks selger peanøtter med 5 karbohydrater pr. 100 gram.

Det er en så kjekt å kunne lage noe så enkelt og godt uten at det inneholder store mengder hvetemel og sukker. Jeg kan bare glemme å få fatt i slikt på butikken. Egentlig er det jo rart at det er slik. Man burde ha et utvalg av ferdigproduserte varer med lavkarbo på lik linje med sukkerbombene, veganske og glutenfrie produkter!!!

Inntil da får vi lage det selv 🙂 Heldigvis så koser jeg meg med matlaging. Det er verre for de som ikke liker det 🙂

Du må gjerne også følge facebooksiden “Det glade lavkarboliv” for mer inspirasjon HER

INGREDIENSER

  • 150 gram peanøttsmør
  • 200 gram malte mandler
  • 55 gram Tagatesse
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver

SLIK GJØR DU

Det er så enkelt at det går nesten ikke an. Man blander rett og slett alle ingrediensene i en bolle og rører det sammen til en fin deig. Så former man små cookies i håndflatene og legger på et bakepapirkledd stekebrett. Det er greit at de har ca. samme størrelse og tykkelse pga stekingen. Trykk noen sjokoladebiter nedi hver cookie hvis du ønsker det. 70% kakao eller høyere.

 

Stek på 180 grader i ca. 12 min med over og undervarme.

Som man ser av bildene, så er det ikke den store forskjellen. Kakene skal begynne å bli lys brun i kantene, og sjokoladen smeltet.

Hele deigen inneholder 24,5 karbohydrater. ( 11 stykker )

Ps. Teen på bildet er hjemmelaget av fermetert og tørket geitramsblader. Les mer HER

God fornøyelse 🙂

  Blogglistenhits

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of