apr 052020
Sjokoladekake de luxe

Jeg elsker sjokolade og kaker. Så hva er bedre enn å kombinere disse to elementene ? 🙂

Kaken har jeg pyntet med hjemmelaget kakepynt, sjokoladekuler og hjerter. Fremgangsmåte og link finner du lenger nede i innlegget.

INGREDIENSER

KAKE

  • 6 egg
  • 2 dl Tagatesse
  • 3 ss sukrin sirup/maples
  • 50 gr smør
  • 300 gr mørk sjokolade ( minst 70 %)
  • 3 dl malte mandler
  • 6 ss kokosmel
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver

PYNT

100 gr mørk sjokolade til kaken.

Syltetøy

Kakestrø ( fremgangsmåte lenger nede i innlegget )

Sjokoladehjerter og kuler kommer utenom. ( beskrevet under ” Slik gjør du” )

SLIK GJØR DU

KAKE

Smelt sjokolade og smør på svak varme. Mens det smelter, pisker du egg og Tagatesse til luftig eggedosis. Tilsett så sjokoladen, sirup,mandler, kokosmel,salt og bakepulver. Visp godt sammen og hell i en kakeform. På forhånd smurte jeg den med litt olje og fordelte pofiber rundt i hele formen. Dette for at kaken ikke skal henge fast når du fjerner kanten på formen. Til dette formålet kan du også bruke kokosmel eller mandelmel. Funker like bra 🙂

Stekes på 180 grader i ca. 40 min på varmluft. Sjekk med en kakepinn eller lignende at det ikke henger for mye deig på den. Helt tørr trenger den ikke være .

Avkjøl kaken.

Nå begynner pyntingen 🙂

Etter at kaken var avkjølt, delte jeg den i to og fordelte et godt lag med hjemmelaget syltetøy på bunnen. Dette er valgfritt, men det gir litt ekstra piff til kaken. Sukkerfritt jordbærsyltetøy kan man få kjøpt på butikken, eller mos jordbær med litt sukkererstatning og fordel på kakebunnen. Legg på lokket igjen.  Man kan selvfølgelig også droppe pynt hvis man ikke orker lage. Både kulene og hjertene laget jeg i forkant, og slik gjorde jeg:

Kulene finner du oppskrift på i denne lenken www.minype1mat.no/2017/12/sukkerfrie-sjokoladekuler/

Denne gangen brukte jeg hvit sjokolade til å dyppe kulene i, men bruk gjerne mørk.

Cavaliersjokoladen er kjøpt på helsekost, den andre på Obs.

Kakestrøet er laget med oppskrift fra Gladkokken. Og jeg har brukt jordbær her.

Jordbær  moses i en blender og så  smører du massen utover en stekeplate på bakepapir. Tørk på 80 grader i varmluft med ovnsdøren på gløtt, til alt er stivt . ( ha en sleiv eller lignende i ovnsdøren slik at det blir en glip) Løsne alt fra bakepapiret og kjør det i en blender. Slik får du et fint pulver å pynte med.

Sjokoladehjertene er laget av smeltet sjokolade som er fylt i former. Formene kan man kjøpe i butikker som Kitchn.

Jeg smurte smeltet sjokolade over hele kaken, også ned langs kantene. Før sjokoladen stivner helt må det pyntes, fordi den fungerer som lim. Jeg tegnet et hjerte på matpapir og klippet ut. Legg mønsteret forsiktig på kaken og dryss med strø. Fjern så papiret med en gang, ellers så stivner det fast. Fest hjerter og kuler rundt kanten. Bruk gjerne litt mer smeltet sjokolade for å få det til å holde.

Nå har du en skikkelig festkake.

Bli gjerne med i facebookgruppen “Matglede med karbokutt ”

God fornøyelse 🙂

 

 

 

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of