jul 192020
Digge sjokoladeboller

Boller er noe vi alle liker. Ikke alt blir like stor suksess på lavkarbo, men disse ble absolutt godkjent 🙂

Nam 🙂

Deigen kan lages uten kakaopulver for en variant som er mer lik vanlig bolleoppskift. Bare en smakssak 🙂

Lenger nede i innlegget vil du også finne en annen måte du kan bruke deigen på.

Ellers er du hjertelig velkommen til å bli med i facebookgruppen “Matglede med karbokutt” HER

INGREDIENSER

 • 3 egg
 • 4 ss yoghurt naturell eller yoplait med smak
 • 5 ss tagatesse eller natreen
 • 5 ss pofiber
 • 5 ss kokosmel
 • 1/2 ts Xanthan gum
 • 1/2 ts fiberhusk
 • 3 ts bakepulver
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ts ingefær
 • 1 ts salt
 • 3 ss kakaopulver
 • 50 gram mørk sjokolade, 70-80 % kakao
 • pynt

SLIK GJØR DU

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv. La den gå i 2-3 minutter. La deigen hvile i noen minutter.

Bruk en isskje med utkaster til å fordele deigen . Dette gjør du direkte på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg fikk syv boller av denne deigen. ( du kan selvfølgelig bruke en spiseskje til å fordele deigen med, bare husk å fukte den med vann )

Stek bollene i ca 15 min på 180 grader og avkjøl. Pensle på smeltet sjokolade. Som pynt brukte jeg kakaonibs og glitterspray. Dette får man kjøp hos Obs, og sikkert også i andre dagligvarebutikker. Glittersprayen er spiselig og inneholder ikke sukker. Finnes også i gull. Det er litt gøy å bruke sånt en gang imellom 🙂 Men husk at glitterstøv svever. Kan trygt si at det var mye annet som også glitret etterpå 😉

På bildet under laget jeg en vanilje kake av deigen. Da droppet jeg kakao, og steikte deigen i en liten form. ( bruk bakepapir i formen) Stek til gyldenbrun. Del kaken på langs og fyll på med vaniljekrem på den ene bunnen. Legg den andre delen oppå og dekk kaken med mer vaniljekrem. Pynt med hakkede mandler. Ps jeg brukte Eldorado sin vaniljesaus uten sukker og fulgte oppskriften på krem. Istedenfor melk, brukte jeg 50/50 fløte og vann. ( det går veldig fint å ta en snarvei innimellom :))

Og selvfølgelig kan du bruke deigen i muffinsformer og pynte med sjokoladekrem 🙂

God fornøyelse 🙂

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of