sep 292018
Vannbakkels

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, så ble det vannbakkels etter litt prøving og feiling 🙂 Jeg har brukt Xanthan gum som bindemiddel. Ikke alle vet hva dette er, så her er en liten forklaring :

Xanthan gum er en nødvendig ingrediens i lavkarbobakst. Den hjelper til å holde ingrediensene sammen. Ofte ender glutenfri bakst opp som en haug med smuler. ( jada, det har skjedd 🙂 ) Som regel trenger du små mengder, som for eksempel 1 ts i en brødoppskrift. Jeg bruker også Johannesbrødkjernemel i oppskrifter, men da må du dobble mengden.  På den måten blir Xanthan gum  også rimeligere, så få det i kjøkkenskapet sammen med de andre lavkarboingrediensene du måtte ha 🙂 Xanthan gum er også super å bruke som fortykkingsmiddel i sauser. Husk bare å sikte det i og piske kraftig .

Xanthan gum er rett og slett en erstatning for gluten, men er lavkarbo. Det er laget ved fermetering, i dette tilfelle ved at en sukkerkilde er “fordøyd” av bakterier. Den består av fiber, som ikke bli tatt opp i fordøyelsen. Så derfor inneholder den ikke kalorier eller næring. ( derfor er den lavkarbo )

Du må også passe på at du kjøper en glutenfri Xanthan gum, da noen er laget fra hvete.

Her er den Xanthan gum jeg har brukt. Den kan kjøpes i helsekost og på nett. Det finnes mange typer og noen er sikkert like god, men det er denne jeg har brukt i oppskriften. Jeg liker å prøve meg frem, så det er bare å teste hvis du finner en annen.

For mer inspirasjon kan du gjerne følge facebooksiden “Det glade lavkarboliv” HER

INGREDIENSER

DEIG

  • 30 gr smør
  • 2 dl vann
  • 25 gr fettredusert mandelmel
  • 5 gr Xanthan gum
  • 2 egg

FYLL

  • 1,5 dl fløte
  • 1 dl sukrinmelis

SLIK GJØR DU 

DEIG

Kok opp vann og smør. Bland mel og Xanthan gum . Hell melblandingen i en kjøkkenmaskin med kniv og tilsett det kokende vannet. Dette skal blandes til en glatt og tykk røre. Avkjøl og bland så eggene godt inn i deigen.

Fordel på et bakepapirkledd stekebrett med to spiseskjeer. Jeg fikk 8 stykker.

Stek på 200 grader midt i ovnen i 30 min

Avkjøl vannbakkelsene og del hver i to.(Lokket kan godt henge litt igjen i bunnen.)Dette må gjøres fordi inne i vannbakkelsene er det fremdeles litt “limete” ( kom ikke på en bedre forklaring ) Skru ned til 170 grader og sett dem i stekeovnen igjen på øverste hylle i 10-15 min. ( ikke svi vannbakkelsene ) Da blir deigen akkurat slik den skal være 🙂

FYLL

Visp kremfløte stiv sammen med surinmelis.

Fyll så vannbakkelsene med krem og pynt med sukrinmelis som du sikter over .

God fornøyelse 🙂

Hver vannbakkels inneholder 1 karbohydrat 🙂 ( ved oppskrift på 8 stk )

 Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of