okt 292017
Lavkarbo rundstykker

Liker veldig godt å bake, og det har vært terapi å stå på kjøkkenet med dette.

Etter at jeg fikk diabetes 1 var det en utfordring å finne på oppskrifter som smaker godt, samtidig som det skulle være lavt på karbohydrater.

Det finnes mange utgaver av brød og bakevarer, men jeg synes ikke det har lignet så veldig på vanlig
bakst som inneholder mel.
Her har jeg kommet frem til  rundstykker som er saftig og god på smak.
(synes jeg da )
RUNDSTYKKER
  • 3 1/2 dl blanding av vann og fløte eller mandelmelk.

Blandingen varmes lunken og tilsettes en pakke gjær, 1 ss fibersirup og 1 ts sukker.

Sukkeret blir spist opp av gjæren og gjør at deigen hever.

  • Pisk 1 egg lett og tilsett i melken.
  • Smelt 50 gr smør og tilsett i væsken.
  • 4 dl  mandelmel
  • 4 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 4 ss pofiber 
Tilsett den lunkne melken i deg tørre, og rør godt.
La svelle 10 min.
Trill til rundstykker og legg på steikeplate, eller legg i former. Stek på 180 grader til de er lysebrune. 
( det har jeg ikke gjort her)
De hever godt, men faller litt sammen. Det er fordi det ikke brukes mel.
Jeg deler de i to og legger pålegg imellom.
De er fin til frysing. Og hvor mange du får, kommer selvfølgelig an på hvor stort du lager hvert rundstykke.

Blogglistenhits


8
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Ann-Kristin BrandalGroBenedikte KnudsenMarjo Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
nyeste eldste mest stemt på
Notify of
Marjo
Gjest
Marjo

Hvor lenge stekes de og hvor mange grader? 🙂

Marjo
Gjest
Marjo

Hvor lenge og hvor mange grader?

Gro
Gjest
Gro

Går det an med surdeig?

Ann-Kristin Brandal
Gjest
Ann-Kristin Brandal

Såg gode ut Bruker du fettredusert mandelmjøl eller finmalte mandlar?