Jeg er utrolig glad i julen. Folk virker snillere, mer hjelpsom og omtenksom i desembermåneden. Det er en egen stemning i førjulstiden, som gjør meg mer reflektert og oppmerksom på at alle ikke har det like godt. Det er en tid for ettertanke og takknemlighet.
Julen er også en tid for matlaging og baking. Jeg har laget noen småkaker som nok egner seg året rundt, men de passer inn i julen også. Det er ikke så stor sjanse for at det blir inn og ut kaker, for her i huset klarer jeg fint å spise de opp selv 🙂 Og så har jeg noen små blidfiser som synes det er stas å stjele litt kaker da, helt i nissenes ånd 🙂
Kakene ( noen vil kanskje kalle det kjeks ) er lett å lage, og mønsteret kan man variere etter smak og behag. ( fremgangsmåter kommer lenger nede i innlegget )
Så kan du også følge facebooksiden “Det glade lavkarboliv” for mer inspirasjon. Du må gjerne poste dine oppskrifter her. Siden finner du HER
INGREDIENSER
- 200 gr smør
- 20 gr fiberfin
- 200 gr mandelmel
- 1/2 dl tagatesse
- 1/2 ts vaniljepulver
- 3 ss kakao
SLIK GJØR DU
Kjør alle ingrediensene, bortsett fra kakao i en kjøkkenmaskin med kniv. Den skal ha konsistens som myk marsipan. Ta ut 1/4 del av deigen og kjør resten av deigen sammen med kakao til den har fått en fin sjokoladefarge.
Del sjokoladedeigen i tre like deler, og rull de og den hvite deigen til 4 like lange pølser. Legg to mørke pølser tett inntil hverandre, og legg den lyse oppå i midten. Legg så den siste mørke oppå den hvite, og pakk de mørke pølsene godt rundt den hvite. Trill til en litt tykk pølse. ( se bildene under )
Del så opp i 3-4 mm tykke skiver. ( det blir ca. 60 stk )
Stek så på 200 grader i 7-10 min . ( ett brett om gangen )
Her er forslag til andre mønster :
Ha halve deigen mørk og halve lys. Lag fire pølser til sammen og trykk dem flat med hendene. Legg de lagvis oppå hverandre . Når man da skjærer i deigen får man zebrastriper.
En med favnen full av kaker med zebramønster 🙂
Man kan også rulle to mørke og to lyse pølse sammen til en stor. Da får man marmorering i mønsteret. Bare å sette fantasien igang 🙂
Oppbevares i tett boks.
Hele deigen inneholder 26 karbohydrater.
God fornøyelse 🙂
Måtte dere alle få en fin førjulstid, og en fredelig jul.
Stor klem fra meg 🙂 ( og alle mine små røvere )
Kaken ble mislykket. Verken deig eller ferdig stekte kaker hang sammen. Jeg tilsatte til slutt hvetemel uten hell. Prøver nå med tilsetting av egg.
Heisann Jeg har laget de flere ganger med vellykket resultat hver gang. Man MÅ ha deigen i kjøkkenmaskin med kniv for å få et godt resultat. Ellers blir ikke deigen seig nok. Lykke til Og god jul til deg