aug 302017
Test av lavkarbo brødmiks – bake selv eller kjøpe?

Da jeg fikk diabetes1 og måtte å gå over til karboredusert kosthold, var brød noe jeg tenkte ble vanskelig å erstatte. Jeg vet at mange tenker slik fordi et kostholdet i Norge inneholder mye brødmat. Det er ofte noe vi har vokst opp med fra vi var små.

Selv om brød er utrolig næringsrikt, så er det beklageligvis slik at brød er blodsukkerstigende fordi det inneholder mel. Derfor valgte jeg å kutte det helt ut.

I dag lager jeg egne brød jeg synes smaker godt.  Men for noen kan ta tid å venne seg til smaken – så her gjelder det bare å  prøve og feile litt, til man finner sin type brød.

Jeg skal legge ut flere oppskrifter etter hvert, men nå ønsker jeg å skrive litt om brødmiks. Dette kan være en god og enkel måte å lage erstatning for “vanlig” brød. Jeg er ikke sponset altså, bortsett fra min skjønne sjef på Sunkost Laksevåg, som gav meg en pose.

Av denne pakken med brødmiks, har jeg valgt å heller laget rundstykker av deigen. Velger du heller å lage brød, så sto det på pakken at det skulle holde til 3 brød.

Jeg har enkelt og greit valgt denne fordi det nesten ikke er karbohydrater i deigen. Av innholdsdeklarasjonen ser man at det er 2,5 karbo per 100 gram. Hurra !!! Og ikke minst masse fiber, frø og kjerner. Og alt man skal tilsette er vann 🙂 En pakke for oss som skal ha et brød eller rundstykker uten heving (altså fort).

Jeg trillet til rundstykker og stekte til de lysebrune på 175 grader i ovenen.

Så om du ikke orker å lete etter finne oppskrifter på lavkarbobrød/rundstykker – er dette en sunn  og grei løsning.

Kjempegode rundstykker, og blodsukkeret sier “tusen takk” 🙂

Tips: Til frokostrundstykkene så ta gjerne en bulletcoffe! (som er kaffe, fløte og en klatt smør vispet godt)(finnes også andre alternativ som f.eks med MCT olje).

God fornøyelse !

Jeg legger til noen bilder av  flere typer brød man kan røre sammen veldig kjapt.

Chiabrødet er selvfølgelig lavkarbo. Kun 3,5 gr per 100 gram. Det er full av næring. Protein fra hamp, omega 3 og kalsium fra chiafrø. Uten egg, melk, gluten , gjær og soya. Veldig lik vanlig grovbrød.

Denne pakken er den samme som 1 kg brødmix som jeg laget disse rundstykkene av. Inneholder 2,5 karbohydrat per 100 gram. Brødet er saftig og smakfullt fordi blandingen inneholder frø og kjerner.

Her er det kun 2 gr karbohydrater per 100 gram. Er uten hvete, gjær og soya. Saftig brød med mye fiber og protein. Og uten hele frø og kjerner.

Blandes kun med vann: Alle brødmiksene skal kun blandes med vann, så ingen heving og elting. (heldigvis) De er også glutenfrie, så tåler mange disse blandingene.

Frys gjerne: Skjær gjerne opp i skiver eller lag rundstykker, og hiv i frysen. Ta opp etter behov, så har man alltid ferskt brød 🙂

Disse pakkene er tilgjengelig i helsekost og utvalgte butikker.

Lykke til 🙂

 
Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of