Jeg er alltid ute etter en eller annen form for brøderstatning i mitt lavkarbokosthold. Denne gangen blandet jeg inn raspet rødbete i min oppskrift på rundstykker, og de ble skikkelig digg 🙂
Den kraftige rødfargen ( Betacyaniner ) er en indikasjon på at rødbete er proppfull av antioksydanter og dermed beskyttende mot frie radikaler. Den er rik på kalsium, kalium, magnesium, jern, folsyre og fiber. så det er lurt å kamuflere den i matretter for barn og ikke bare bruke den på toppen av leverposteiskiven. Utvalgte butikker selger også rødbetsaft som er glimrende for å holde jern-nivået i kroppen normalt for de som måtte trenge det. ( Husker jeg drakk på saften, og den funket den. Husk å snakke med lege først 🙂 ) Rundstykkene ble gode og saftige de, uten å være “våte”. Det er avgjørende for at jeg spiser det. Er ikke kresen på mat, men brød og lavkarborundstykker har en tendens til å bare smake egg, og i tillegg være bløtt. Det ble ikke disse. Hurra !!!
Du må gjerne følge siden “Det glade lavkarboliv ” for mer inspirasjon. Del gjerne oppskrifter du liker 🙂 Du finner siden HER
Men nå til oppskriften :
INGREDIENSER
- 5 egg
- 1 1/2 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 20 gr Fibrex
- 30 gr mandelmel
- 1 ts Xantan gum
- 10 gr chiafrø
- 100 gr rødbete
- sesamfrø
SLIK GJØR DU
Bland salt, bakepulver, fibrex, mandelmel, Xanhan gum og chiafrø sammen i en bolle. Skrell rødbeten og finrasp den på et rivjern. Bland eggene godt med den raspede rødbeten. Tilsett det tørre i bollen med eggene og rødbeten og bland godt. La deigen svelle i 25-30 minutter.
Fordel så 1 ss av deigen per rundstykke på et bakepapirkledd stekebrett. Som du ser er deigen ganske rød 🙂 Jeg fikk 9 stykker. Pynt gjerne med litt sesamfrø.
Stek på 170 grader i ca 30 minutter, med varmluft midt i ovnen.
Voila, ferdigstekt og rødfargen er borte 🙂 Jeg åpnet ovnen litt for tidlig i stekingen, så normalt hever de litt til 🙂
Hvert rundstykke inneholder 1,8 karbohydrater ( ved 9 stk. )
God fornøyelse 🙂
Leave a Reply