okt 272018
Rundstykker med supergrønnsak

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er alltid ute etter en eller annen form for brøderstatning i mitt lavkarbokosthold. Denne gangen blandet jeg inn raspet rødbete i min oppskrift på rundstykker, og de ble skikkelig digg 🙂

Den kraftige rødfargen ( Betacyaniner ) er en indikasjon på at rødbete er proppfull av antioksydanter og dermed beskyttende mot frie radikaler. Den er rik på kalsium, kalium, magnesium, jern, folsyre og fiber. så det er lurt å kamuflere den i matretter for barn og ikke bare bruke den på toppen av leverposteiskiven. Utvalgte butikker selger også rødbetsaft som er glimrende for å holde jern-nivået i kroppen normalt for de som måtte trenge det. ( Husker jeg drakk på saften, og den funket den. Husk å snakke med lege først 🙂 ) Rundstykkene ble gode og saftige de, uten å være “våte”. Det er avgjørende for at jeg spiser det. Er ikke kresen på mat, men brød og lavkarborundstykker har en tendens til å bare smake egg, og i tillegg være bløtt. Det ble ikke disse. Hurra !!!

Du må gjerne følge siden “Det glade lavkarboliv ” for mer inspirasjon. Del gjerne oppskrifter du liker 🙂 Du finner siden HER   

Men nå til oppskriften :

INGREDIENSER

  • 5 egg
  • 1 1/2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 20 gr Fibrex
  • 30 gr mandelmel
  • 1 ts Xantan gum
  • 10 gr chiafrø
  • 100 gr rødbete
  • sesamfrø

SLIK GJØR DU

Bland salt, bakepulver, fibrex, mandelmel, Xanhan gum og chiafrø sammen i en bolle. Skrell rødbeten og finrasp den på et rivjern. Bland eggene godt med den raspede  rødbeten. Tilsett det tørre i bollen med eggene og rødbeten og bland godt. La deigen svelle i 25-30 minutter.

Fordel så 1 ss av deigen per rundstykke på et bakepapirkledd stekebrett. Som du ser er deigen ganske rød 🙂 Jeg fikk 9 stykker. Pynt gjerne med litt sesamfrø.

Stek på 170 grader i ca 30 minutter, med varmluft midt i ovnen.

Voila, ferdigstekt og rødfargen er borte 🙂 Jeg åpnet ovnen litt for tidlig i stekingen, så normalt hever de litt til 🙂

Hvert rundstykke inneholder 1,8 karbohydrater ( ved 9 stk. )

 

 

 

God fornøyelse 🙂

  Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of