feb 182018
Lavkarbo kjøttpudding med løk og pepperoni

Kjøttpudding er en tradisjonell og god matrett – husmannskost på sitt beste, synes jeg.

Den kan med enkle ingredienser forandres i smak og konsistens. Det er bare å bruke fantasien og prøve seg frem med krydder og garnityr. Jeg laget en variant med pepperoni og løk. Man kan selvfølgelig bruke bacon eller annen pølse som alternativ.

 

Som lavkarbospiser styrer jeg unna varme poteter, ris, og pasta, og må derfor lage annet tilbehør. Heldigvis er ikke det så vanskelig . Dette er hva du trenger :

INGREDIENSER

 

KJØTTPUDDING

  • 400 gr kjøttdeig
  • 80 gr pepperoni
  • 2 dl fløte
  • 130 gr rå løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts Xanthan gum eller 2 ts Johannesbrødkjernemel
  • salt og pepper etter smak

PASTINAKKMOS

  • 400 gr pastinakk
  • 50 gr selleri

SAUS

  • En god klatt smør
  • 4 dl vann eller kraft
  • 1 ts Johannesbrødkjernemel
  • salt og pepper etter smak

 

EKSTRA GARNITYR

160 gr sopp

 

SLIK GJØR DU

 

KJØTTPUDDING

  • Ha kjøttdeigen i en stor bolle.
  • Hakk løken, pepperoni og hvitløk i små biter og tilsett i kjøttdeigen.
  • Ha så i krydder, Xanthan gum og fløte.
  • Elt godt sammen med eltekroker på mixmasteren.
  • Hell kjøttdeigen i en smurt brødform. Overflaten skal være glatt og jevn, så bruk gjerne en slikkepott.
  • Stek på 180 grader midt i ovnen, varmluft i ca. 1 time. Bruk rist over en langpanne med vann. Vannet skal ikke koke. Da hever kjøttpuddingen seg.
  • Bruk gjerne noe av kraften som legger seg i bunnen av formen i saus og pastinakkmos.

PASTINAKKMOS

  • Hakk opp pastinakk og selleri ( skrell pastinakken først ) og kok til det er mørt. Bruk en stavmikser og lag mos.
  • Tilsett salt og pepper etter smak.

SAUS

  • Smelt en god klatt smør og tilsett Johannesbrødkjernemel. Visp godt.
  • Tilsett så vann eller kraft og kok opp under omrøring.
  • Tilsett salt og pepper etter smak.

GARNITYR

  • Skjær soppen i skiver og stek i smør eller olje. Stø litt pepper og salt på.

Dette er mer enn nok til to personer. Kjøttpuddingen burde rekke til fire. Så lag mer av mos og stek mer sopp hvis det trengs.

Jeg oppgir karbohydrater på den mengden jeg har laget: Kjøttpuddingen inneholder 19 karbohydrater.Mos inneholder 46 karbohydrater.

Men det meste er inulin ( i pastinakk ) som regnes som kostfiber, og dermed ikke blir tatt opp som næring. Så det er trygt å spise uten å få høyt blodsukker.

God middag 🙂

 

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of