aug 182018
Herlig opp ned Guavakake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, nå har jeg laget kake med Guava frukt. I jakten på matvarer med lavt karbohydratinnhold kommer jeg over litt eksotisk innimellom.

Guava er altså en eksotisk frukt som ikke bare er lav på karbohydrater ( 5 gram per 100 gram ), men inneholder også mye mineraler og vitaminer. Den er spesielt rik på C-vitamin, faktisk 4,5 ganger mer enn appelsin. Slekten omfatter ca. 100 arter og dyrkes i mange tropiske områder.

Fruktkjøttet er søtt og jeg synes det minner litt om pære. I midten finner du mange små, harde frø. Den kan spises som den er, med skall. Men jeg fjernet skallet og det meste av frøene. Skal du spise den naturell , så vask frukten godt ,slik du gjør med epler.

Guava kan brukes i salat, til juice, syltetøy og gele, blant annet. Eller som jeg har gjort her, i bakst. Dette ble en kjempegod kake som minner veldig om eplekake. Og med det lave karboinnholdet, er det bare å nyte.

Det kan være vrient å få tak i, men jeg fant den i en eksotisk butikk. Sjekk slike butikker, også asiatiske og velassorterte frukt-og grønt butikker. Spør personale om de eventuelt kan bestille. Dette er en lettvint kake å lage, og ikke tar det lang tid heller. Bare å sette i gang 🙂

INGREDIENSER

BUNN

  • 210 gram ferdig skrelt Guava
  • 50 gram tagatesse
  • 1 ss smør
  • 1ss sukrin gold
  • 1 ts kanel

TOPP

  • 50 gram tagatesse
  • 100 gram smør
  • 100 gram mandelmel (fettredusert)
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver

SLIK GJØR DU 

BUNN

Kok opp tagatesse og smør til lys karamell. Hell blandingen i en bakepapirkledd form på 22 cm i diameter. Skrell og kutt Guava i tynne skiver.

Fordel skivene på karamellblandingen. Strø sukrin gold og kanel oppå skivene.

TOPP

Visp smeltet smør og tagatesse lyst. Tilsett eggene og pisk godt. Sikt mandelmel og bakepulver i blandingen og rør inn. Fordel deigen utover Guavaskivene .

Stek så kaken i ovnen på 175 grader til lysebrun. (ca. 30 minutter )

Avkjøl kaken og vend den på et fat. Da kommer bunnen opp, og den karamelliserte frukten vises. Nam 🙂

Denne fremgangsmåten kan brukes til de fleste frukter, men ikke alle er så lav på karbohydrater, så det er vel verd å lete litt etter den.

Spander en god klatt krem på 🙂

Hele kaken har 22,4 karbohydrater.

 

GOD FORNØYELSE 🙂

Du kan også følge facebook siden “Det glade lavkarboliv ” for mer inspirasjon HER

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of