Det å få smake krumkaker fylt med krem er bare himmelen på jord. Og tenk at det går så fint å lage på lavkarbo. Jeg har prøvd et par varianter, men har landet på den første deigen jeg laget.
Jeg kan love en ting : Disse krumkakene er sprø og gode. I tillegg er de næringsrik da det er fiber (fiberfin) og fett (fløte) i . Et tips er å bruke disse til is og som skål for å ha en dessert i. (da bruker man en kopp som form )
Jeg har brukt et elektrisk jern til å steke i , men et uten strøm går også fint. ( er bare litt mer arbeid å snu det hele tiden)
KRUMKAKER
INGREDIENSER
- Jeg veide et egg som var 60 gram. Det egget viser som vekt, skal brukes på de andre ingrediensene.
- 1 egg ( 60 gram)
- 80 gr sukrin gold. Litt mer fordi sukrin gold smaker litt mindre søtt enn vanlig sukker.( glem Tagatesse til krumkaker, det limer seg fast)
- Du kan lese mer om sukkererstatninger HER
- 60 gr kremfløte
- 60 gr fettredusert mandelmel
- 60 gr fiberfin
- 4 ts fiberhusk
- 1 ts Xanthan gum
- Du kan lese mer om melerstatning og fortykningsmiddel her HER
- 60 gr smeltet smør
- 5 ss vann
- 1/2 ts ingefær eller kardemomme (eller begge deler)
- 1/2 ts vaniljepulver
SLIK GJØR DU
Pisk egg og sukrin gold luftig. Tilsett smeltet smør. Hell så fløte og vann i deigen og pisk godt. Tilsett så mandelmel, fiberfin , fiberhusk og ingefær. Pisk godt sammen. La så deigen hvile 10 min.
Stek i krumkakejern. Spray jernet med formfett mellom hver steking av krumkakene, så sparer du deg selv for mye irritasjon 😉
Bruk ca 1 ss deig til hver krumkake. Jo tynnere du klarer å få dem, jo mer sprø blir de. 🙂 Trykk jernet godt sammen. Dette er viktig for å få tynne og fine krumkaker 😊
Form med en krumkakerulle eller i en kopp.
Disse stivner faktisk med en gang 🙂 Men nå kommer ett triks for å få krumkakene ekstra sprø : LEGG DE FERDIGSTEKTE KRUMKAKENE PÅ ET STEKEBRETT. SETT OVNEN PÅ 100 GRADER , VARMLUFT, I 1 TIME. Dette gjør at krumkakene tørker ekstra ut og blir mer sprø. Så det er bare å putte i tette bokser når krumkakene er avkjølt.:)
Med denne oppskriften ønsker jeg alle en fredelig adventstid og gledelig jul, når den tid kommer 🙂
STOR juleklem fra meg 🙂
Deigen inneholder 25,5 karbohydrater.
Nok til 10-12 stk .
[…] For oppskrift på Krumkaker, trykk HER […]
[…] Inspirasjon til min versjon av krumkaker fikk jeg her […]
Så bra