des 162018
Seigmenn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er veldig glad i gummi-gotteri, men de fleste sukkerfrie inneholder maltitol og det får jeg blodsukkerstigning av så det holder. Vet at gotteri  kan kjøpes på nett, men nå har jeg prøvd meg litt frem, og landet på denne blandingen. Det er sikkert mange varianter av seigmenn oppskrifter, men nå legger jeg ut denne som jeg synes er god.

I denne oppskriften har jeg brukt Tagatesse. Den inneholder 79,8 karbohydrater – hvor av Tagatose 39,9 og hvor av polyoler 39,9 . Vi vet at polyoler skal trekkes fra, og da er man nede i 39,9 karbohydrater. Så vet vi også at kun 15-20 % av Tagatose blir tatt opp i kroppen. Da regnet jeg ut at 20 % av 40 er 8. Altså 8 karbohydrater per 100 gram Tagatesse, Og når man vet at det er dobbelt så søtt som sukker, tilsvarer det 200 gr raffinert sukker som da har 200 karbohydrater. Så ja, jeg kan lever godt med Tagatesse i mitt lavkarbokosthold 🙂 Husk at stort inntak kan føre til diare. ( greit å huske da de fort blir spist opp )

 

 

De trenger ikke se så perfekte ut. Man kan bruke former eller klippe opp biter. Fremgangsmåte kommer lenger ned i innlegget.

INGREDIENSER

  • 500 gram Tagatesse ( 1 pakke )
  • 6 dl vann
  • 80 gram gelatinpulver
  • 3 ts sitronsyre
  • fruktessenser ( sitron, bringebær, rom, vanilje )
  • konditorfarge ( blå, rød, gul, grønn )

SLIK GJØR DU 

Kok opp 3 dl av vannet med tagatesse. Bland de resterende 3 dl med gelatinpulver. Når det er godt utrørt, tilsettes det den kokende massen. La det koke sammen i 15 minutter. Så tilsettes sitronsyren. Skal du ha flere farger på seigmennene, må du fordele massen i skåler eller kopper før du tilsetter konditorfarge. Bruk 10-15 dråper med essens i hver skål. Ta ikke for mye, det smaker beigst . Prøv deg frem og ta litt i om gangen hvis du velger kun en stor skål med en farge.

Nå kan du fylle i former, men husk å spraye de med formfett før du heller massen i formene.

Når massen er stiv, “drar” du seigmennene ut av formen. Rull i tagatesse.

 

Her er massen klippet opp og rullet i tagatesse.

Noen er fra hjerteformer, fruktformer og dyreformer man får kjøpt til en billig penge i velassorterte dagligvarer.

Dette er fine presanger å gi bort 🙂

For mer inspirasjon kan du følge facebooksiden “Det glade lavkarboliv” HER

Det er 40 karbohydrater i oppskriften. ( tilsvarende med raffinert sukker ville blitt 1000 !!!! )

Håper det smaker 🙂

Klem fra gottegrisen 🙂

  Blogglistenhits

 

 

 

 

 

 

 


2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Benedikte Knudsenvictoria Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
nyeste eldste mest stemt på
Notify of
victoria
Gjest
victoria

Hvordan oppbevarer du disse?