Jeg er veldig glad i gummi-gotteri, men de fleste sukkerfrie inneholder maltitol og det får jeg blodsukkerstigning av så det holder. Vet at gotteri kan kjøpes på nett, men nå har jeg prøvd meg litt frem, og landet på denne blandingen. Det er sikkert mange varianter av seigmenn oppskrifter, men nå legger jeg ut denne som jeg synes er god.
I denne oppskriften har jeg brukt Tagatesse. Den inneholder 79,8 karbohydrater – hvor av Tagatose 39,9 og hvor av polyoler 39,9 . Vi vet at polyoler skal trekkes fra, og da er man nede i 39,9 karbohydrater. Så vet vi også at kun 15-20 % av Tagatose blir tatt opp i kroppen. Da regnet jeg ut at 20 % av 40 er 8. Altså 8 karbohydrater per 100 gram Tagatesse, Og når man vet at det er dobbelt så søtt som sukker, tilsvarer det 200 gr raffinert sukker som da har 200 karbohydrater. Så ja, jeg kan lever godt med Tagatesse i mitt lavkarbokosthold 🙂 Husk at stort inntak kan føre til diare. ( greit å huske da de fort blir spist opp )
De trenger ikke se så perfekte ut. Man kan bruke former eller klippe opp biter. Fremgangsmåte kommer lenger ned i innlegget.
INGREDIENSER
- 500 gram Tagatesse ( 1 pakke )
- 6 dl vann
- 80 gram gelatinpulver
- 3 ts sitronsyre
- fruktessenser ( sitron, bringebær, rom, vanilje )
- konditorfarge ( blå, rød, gul, grønn )
SLIK GJØR DU
Kok opp 3 dl av vannet med tagatesse. Bland de resterende 3 dl med gelatinpulver. Når det er godt utrørt, tilsettes det den kokende massen. La det koke sammen i 15 minutter. Så tilsettes sitronsyren. Skal du ha flere farger på seigmennene, må du fordele massen i skåler eller kopper før du tilsetter konditorfarge. Bruk 10-15 dråper med essens i hver skål. Ta ikke for mye, det smaker beigst . Prøv deg frem og ta litt i om gangen hvis du velger kun en stor skål med en farge.
Når massen er stiv, “drar” du seigmennene ut av formen. Rull i tagatesse.
Noen er fra hjerteformer, fruktformer og dyreformer man får kjøpt til en billig penge i velassorterte dagligvarer.
Dette er fine presanger å gi bort 🙂
For mer inspirasjon kan du følge facebooksiden “Det glade lavkarboliv” HER
Det er 40 karbohydrater i oppskriften. ( tilsvarende med raffinert sukker ville blitt 1000 !!!! )
Håper det smaker 🙂
Klem fra gottegrisen 🙂
Hvordan oppbevarer du disse?
Hei
Jeg oppbevarer de i kjøleskapet i en brødpose eller tett boks. De blir aldri gamle hos meg