Knekkebrød er både sunt og godt, men jeg synes at smaken innimellom blir litt kjedelig. Jeg har sett mange varianter av lavkarbo knekkebrød i bøker og på nett, så her får du min oppskrift.
Ikke noe revolusjonerende, men jeg prøver å variere frøtyper og “mel” slik at det blir mest mulig næringsrik.
Det beste med knekkebrød er at alt pålegg passer sammen med den crispy konsistensen. Det er lett å ta med seg i en matboks, og veier nesten ingenting. Man må bare huske å ha pålegg og knekkebrød separat. Ikke ta pålegg på før det skal spises. Hvis man gjør det blir konsistensen bløt og lite delikat. Tips om smarte og enkle matpakke tips kan du lese HER
INGREDIENSER
KNEKKEBRØD
- 100 gram sesamfrø
- 100 gram solsikkefrø
- 100 gram gresskarkjerner
- 100 gram chiafrø
- 2 ss linfrømel
- 2 ss hampmel
- 6 dl vann
- saltflak
- chiliflak
SLIK GJØR DU
Bland solsikkefrø,gresskarkjerner,chiafrø, linfrømel, hampmel og vann sammen, og rør godt. Det er smart å ha to stekebrett med bakepapir klart, til å smøre røren tynt utover med en slikkepott(den tykner fort ). La røren svelle 10 min på stekebrettet . Rill så inn vertikale og horisontale linjer med et pizzahjul, slik at det blir firkantede knekkebrød.
Strø så med chiliflak og saltflak etter smak (vær forsiktig, det er sterkt). Har du ikke flak, kan du bruke vanlig salt og chilipulver. 2 ts av hver skulle holde.
Stek på 170 grader i ca 90 minutter. Skift plass på brettene under steking. Bruk en gaffel og stikk inn i knekkebrødene for å sjekke at de er sprø i konsistensen.
Når man skifter skifter plass på brettene er det lurt å rille på nytt, da deigen fremdeles er litt myk.
Det er 34 karbohydrater i hele deigen.
Håper det smaker 🙂 Klem fra meg
Leave a Reply