Ostekake er absolutt min favorittkake ( ok da, sjokolade også:) ). Du kan tilsette den med forskjellige smaker, så den kan lages på en basisoppskrift og tilsettes smak etter f.eks sesong.(bær)
Denne gangen ville jeg ha sitron/limesmak, så slik ble det 🙂
Denne kaken er i tillegg laget på kesam som er gått ut på dato. Jeg er tilhenger av “Spis opp maten” konseptet , så jeg måtte selvfølgelig prøve. Alt som er syrnet holder seg i flere uker etter at” best før” dato er gått ut.” Siste forbruksdag ” er litt annerledes, men kan fint brukes . Bruk øyne og luktesans og spar miljøet ved å kaste mindre mat 🙂
Tilbake til kaken.
Her er min oppskrift.
Bunn:
- Smelt 150 gram smør .
- Bland sammen med 4 ss sukrin gold og 250 gram malte mandler.
Trykk ut deigen i en bakepapirkledd kakeform, og stek på 170 grader til 15-20 min. (til lys brun)
Topping:
- Legg 6 plater gelatin i bløt.
- Bland sammen med 3 beger med Philadelphia kremost og 3 beger med Kesam orginal.
- Tilsett 170 gr sukrinmelis.
- Varm 1.5 dl sitronsaft (saften av sitron) og 10 dråper sitronessens. Rør gelatin godt inn i væsken.
Tilsett væske med ost, melis og kesam og visp godt inn.
Hell blandingen over den ferdigstekte bunnen og la stivne i kjøleskap.
Jeg løsnet forsiktig kaken fra bakepapiret med en slikkepott. Bunnen i kakeformen er med på glassfatet for å unngå en kakekatastrofe. Så klippet jeg vekk overflødig papir.
Til slutt pyntet jeg kaken med revet limeskall og limeskiver delt i to.
Så enkelt og raskt. Og den ble faktisk veldig god. Pluss at den er lavkarbo !!!! Hurra 🙂
Det som er kjekt med ostekake, er at den kan lages en dag eller to i forkant. Og det liker jeg.
God fornøyelse.
Klem fra meg
Ser veldig godt ut 🙂 Prøvde meg, men er usikker på hvordan det ble Prøver imorgen. Fyllet ble bra da Men usikker på om det var riktig med 3 familie pakker med Philadelphiaost
Heisann Joda det er riktig Jeg ville ha kaken høy, men du kan halvere ingrediensene i topping. Det eneste som skjer er at kaken blir lavere. Husk å halvere gelatin og væske også om du velger det. Håper du liker den. Lykke til
Den ble veldig god den så takk for oppskriften
Bare hyggelig ☺