des 032017
Hjemmelaget yoghurt

Varm opp melken

Å lage yoghurt selv er kjempelett. Det eneste du må ha for å starte er ferdigkjøpt yoghurt  første gang (det er kun i små mengder, for å få riktig konsistens) og en liter melk.

Til denne oppskriften har jeg brukt helmelk.

Slik gjør du:

  • Varm opp melken til ca 40 grader, dvs lunken. ( 1 liter)
  • Tilsett tre ss ferdig yoghurt.

Rør og pakk godt inn med folie håndklær etc og sett et lunt sted. 8-9 timer. Det er viktig å ikke røre blandingen mens den utvikler seg.
Da kan man stoppe prosessen.

Når yoghurten er ferdig skal den oppbevares i kjøleskapet.
Når du begynner å gå tom, kan du gjenta operasjonen.
Jeg blandet selvplukkede blåbær fra frysen og gresskarkjerner i yoghurten.

Bare fantasien stopper.

På denne måten får du melkesyrebakterier som er veldig viktig for fordøyelsen. Helt naturlig.

Yoghurten blir noe flytende, så den er prefekt til både smoothie og til frokost (yoghurt med bær osv.)

 

Klem fra Benedikte. 🙂

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of