aug 272017
Lavkarbo pannekaker uten kjøkkengriserier! 😂

Ja, så var det disse pannekakene da … enda en tradisjonsrik rett i Norge. Men skal love at det ikke var så lett å få til  å lage på lavkarbo –  til nå!

KATASTROFE PÅ KJØKKENET: Lapper har gått greit å få til i steikepanne, men pannekaker har jeg slitt med. Deigen limte seg til pannen, og da jeg prøve å snu de, ble helt katastrofe. Så jeg orket ikke tanken på å grise ut kjøkkenet. Men så fant jeg en duppedings på Obs’en – (helt i Benediktes-stil) pannekakejern!!!!

PANNEKAKEJERNET: Mange tenker at det er jo bare å bruke en stekepanne. Joda, men den mangelen på suksess jeg hadde med det – så kjøpte jeg jernet og håpet på det beste. Kjempesuksess!! Endelig fikk jeg til noe som smakte, og SÅ ut som pannekaker. Samtidig er det er så gøy å grissle på kjøkkenet når du får til noe. Pannekakejern er absolutt noe å anbefale, dersom man går på lavkarbo. Jeg fikk til wraps også – de får du oppskrift på seinere:)

Men nå tilbake til pannekakene. Fordelen med dette jernet er selvfølgelig at pannekakene blir steikt på begge sider samtidig. Ingen ødelagte kaker med mislykket snuoperasjon. Jeg brukte en rapsolje på sprayboks (kjøpes på vanlig butikk) og sprayet jernet med mellom hver pannekake. Gikk som en lek å få de hel på en tallerken.

vaffeljern

Slik ser det ut 🙂

pannekake i jern

Nam nam 🙂

 

Her er oppskriften jeg synes ble bra :

  • 4 egg
  • 1 dl fløte
  • 2 dl vann
  • 1 dl sukrin
  • 20 dråper vanilje-essens
  • 1 dl kokosmel
  • 2 ss fiberfin
  • 1 toppet ts fiberhusk

Pisk eggene godt og tilsett fløte og vann, sukker og essens. Tilsett så de tørre ingrediensene, og la svelle 10 min.

Stek i smurt jern. Jeg presset jernet litt sammen for skvise pannekaken godt utover . Jeg brukte en liten øse, men prøvde meg litt på mengde. Man vil jo ikke ha deig som “tyter” ut på sidene.

Lykke til og kos deg 🙂

 

 

 Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of