nov 082017
Benediktes saftige lavkarbobrød

Lavkarbobrød og meg har ikke vært noe god kombo. Jeg liker rett og slett ikke steinalderbrød full av frø,(synd – for det er veldig næringsrikt) og “loff” synes jeg har vært for våt i konsistensen. Så det har blitt mye knekkebrød på meg (noe jeg også synes er  skikkelig digg 🙂

Nå har jeg laget dette brødet her som smaker ok.

Det har en litt sprø skorpe, og  HURRA det er ikke vått. Det er saftig, og da er jeg er fornøyd. Håper du kommer til å like det også:)

SLIK GJØR DU:

  • 7 egg vispes godt

Tilsett :

  • En skvett olje
  • 1 1/2 ts salt
  • 3 ss potetmel  Hvis du er på strikt lavkarbo, bruk Johannesbrødkjernemel. Jeg har brukt potetemel fordi jeg var lei “våte” brød. Blir uansett ikke mange karb per skive. Jeg har selvfølgelig målt meg med potetemel, med normal blodsukkerstigning.(1 stor ss Johannesbrødkjernemel hvis man bruker det, da det har en annen virkning enn potetemel)
  • 3ss fiberfin
  • 3 ss pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss soyamel (du kan bruke fettredusert mandelmel hvis du ikke vil spise soya)
  • 2 ts johannesbrødkjernemel

  • Bland alt godt og la svelle 10 min.

Hell deigen i en smurt brødform og pynt med sesam eller valmuefrø.

Stek på 185 grader til lysebrun. Ta en test med en strikkepinne eller lignende. Det skal ikke henge deig igjen på pinnen.

Kos deg med brød og godt pålegg 🙂 Te eller kaffe hører til, for min del.

Klem fra meg

 

Blogglistenhits


1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
nyeste eldste mest stemt på
Notify of
trackback

[…] Nå er suppen klar Server gjerne lavkarborunstykker eller brød til. HER […]