nov 262017
Smakfulle og crispy lavkarbo krumkaker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det å få smake krumkaker fylt med krem er bare himmelen på jord. Og tenk at det går så fint å lage på lavkarbo. Jeg har prøvd et par varianter, men har landet på den første deigen jeg laget.

Jeg kan love en ting : Disse krumkakene er sprø og gode. I tillegg er de næringsrik da det er fiber (fiberfin) og fett (fløte) i . Et tips er å bruke disse til is og som skål for å ha en  dessert i. (da bruker man en kopp som form )

Jeg har brukt et elektrisk jern til å steke i , men et uten strøm går også fint. ( er bare litt mer arbeid å snu det hele tiden)

KRUMKAKER

INGREDIENSER

  • Jeg veide et egg som var 60 gram. Det egget viser som vekt, skal brukes på de andre ingrediensene.
  • 1 egg ( 60 gram)
  • 80 gr sukrin gold. Litt mer fordi sukrin gold smaker litt mindre søtt enn vanlig sukker.( glem Tagatesse til krumkaker, det limer seg fast)
  • Du kan lese mer om sukkererstatninger HER
  • 60 gr kremfløte
  • 60 gr fettredusert mandelmel
  • 60 gr fiberfin
  • 4 ts fiberhusk
  • 1 ts Xanthan gum
  • Du kan lese mer om melerstatning og fortykningsmiddel her HER
  • 60 gr smeltet smør
  • 5 ss vann
  • 1/2 ts ingefær eller kardemomme (eller begge deler)
  • 1/2 ts vaniljepulver

SLIK GJØR DU

Pisk egg og sukrin gold luftig. Tilsett smeltet smør. Hell så fløte og vann i deigen og pisk godt. Tilsett så mandelmel, fiberfin , fiberhusk og ingefær. Pisk godt sammen. La så deigen hvile 10 min.

Stek i krumkakejern. Spray jernet med formfett mellom hver steking av krumkakene,  så sparer du deg selv for mye irritasjon 😉

Bruk ca 1 ss deig til hver krumkake. Jo tynnere du klarer å få dem, jo mer sprø blir de. 🙂 Trykk jernet godt sammen. Dette er viktig for å få tynne og fine krumkaker 😊

Form med en krumkakerulle eller i en kopp.

Disse stivner faktisk med en gang 🙂 Men nå kommer ett triks for å få krumkakene ekstra sprø : LEGG DE FERDIGSTEKTE KRUMKAKENE PÅ ET STEKEBRETT. SETT OVNEN PÅ 100 GRADER , VARMLUFT, I 1 TIME. Dette gjør at krumkakene tørker ekstra ut og blir mer sprø.  Så det er bare å putte i tette bokser når krumkakene er avkjølt.:)

Med denne oppskriften ønsker jeg alle en fredelig adventstid og gledelig jul, når den tid kommer 🙂

STOR juleklem fra meg 🙂

Deigen inneholder 25,5 karbohydrater.

Nok til 10-12 stk .

Blogglistenhits

 

 

 


3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Benedikte Knudsen Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
nyeste eldste mest stemt på
Notify of
trackback

[…] For oppskrift på Krumkaker, trykk HER […]

trackback

[…] Inspirasjon til min versjon av krumkaker fikk jeg her […]