mar 302018
Lavkarbo påskekake med marsipanlokk

marsipankake

Ingen ting er bedre enn når det lysner om dagene. Den følelsen når alt våkner til liv er ubeskrivelig. Det er mye sannhet i ordet våryr. Man kan jo ikke annet enn å være glad når fuglene kvitrer, krokus begynner å finne veien opp av jorden, og temperaturen blir mer behagelig. ( jaja, i Bergen er vel det mest regn og 10 grader året rundt 🙂 )

Påsken  – på vei mot lysere tider

Påsken er inngangsporten til våren og med den alt som spirer og gror. Det er en fantastisk årstid som får de fleste ut av dvale. Det er balsam for sjelen å ta seg en tur i skogen på den tiden. Snøen smelter og bekker sildrer. Bare å høre på stillheten og observere hva som skjer i naturen er en gave vi burde sette umåtelig pris på. Vi er utrolig heldig som bor i et land som Norge, hvor vi faktisk kan gå i fred og bare nyte.

Inspirasjon til årstiden

Min kake er inspirert av årstiden vi er i nå. Jeg har farget marsipanlokket gult, innvending er det grønn krem, og jeg har pyntet med oransje blomster. Håper dere synes den smaker godt, om dere velger å lage den 🙂 Det blir uansett en fargeklatt på bordet 🙂

INGREDIENSER

BUNN

  • 150 gr kokosmel
  • 4 egg
  • 125 gr sukrinsukker
  • 100 gr smør
  • 1/2 dl fløte
  • 4 dl vann
  • 2 ts bakepulver

FYLL

  • 3 dl fløte
  • 6 ss sukrinsukker
  • grønn konditorfarge

MARISIPANLOKK

  • 150 gr mandelmel (ikke fettredusert) eller du skolder og maler mandler selv
  • 1 eggehvite
  • 3 ss sukrinmelis + litt til utkjevling
  • gul konditorfarge

SLIK GJØR DU

BUNN

  • Visp egg og sukrin godt, og tilsett smeltet smør.
  • Rør så inn fløte, vann, bakepulver og kokosmel. smør en rund bakeform med olje og hell røren i.
  • Stek på 190 grader midt i ovnen på varmluft i ca 35-40 minutter.
  • Ta ut og avkjøl. del så bunnen i to.

FYLL

  • Visp kremfløte og sukrin sammen til en tykk krem.
  • Tilsett noen dråper konditorfarge og visp godt til kremen får en jevn grønnfarge.
  • Bruk en slikkepott og smør halvparten av kremen mellom de to kakebunnene og resten på toppen.

MARSIPANLOKK

  • Bland mandelmel og eggehvite til en seig masse.
  • Tilsett sukrinmelis og noen dråper konditorfarge, og kna ingrediensene godt sammen.
  • Kjevle ut til sirkel som passer kaken.
  • Bruk sukrinmelis til utkjevlingen slik at marsipanen ikke henger fast.
  • Dekk kaken med marsipanlokket og skjær reint rundt kantene.
  • Restene av marsipanen kan du lage pynt av. Bruk former eller utstikkerer du måtte ha. Eller dropp helt å pynte hvis du ikke har lyst 🙂

Mange typer kakepynt har mye sukkerinnhold, så vær litt oppmerksom på det.

Hele kaken inneholder 47,5 karbohydrater. (farget pynt er ikke medregnet her, blomster av marsipan er medregnet)

Klar til serving!

God fornøyelse 🙂

Blogglistenhits

 

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of