apr 262020
Benedikte`s Steambuns (lavkarbo)

Vanligvis er steambuns myke hveteboller som man kan fylle med langtidsstekt kjøtt, kylling, pulled pork, ribbe eller annet man har i kjøleskapet. Jeg VILLE ha noe som lignet, og etter flere forsøk ble jeg fornøyd. Det vil si, utseende og konsistens blir aldri som når du lager det med hvetemel. Men når du spiser lavkarbo, må vi lage vår egen versjon. De minner litt om kjøtt i utseende, men smaker langt der i fra. Myke, tykke og gode ble de.  Dette er en oppskrift på lavkarbo steam buns. Fyll  de med det du vil, og topp gjerne med en chili eller soyasaus. Ps : naboen som er en hvetebolle-elsker sa jeg trygt kunne legge ut denne oppskriften 😉

Og du må gjerne bli med i facebookgruppen “Matglede med karbokutt” HER

INGREDIENSER

4 stk

Alle meltypene i denne oppskriften er fettredusert. Jeg har brukt flere sorter sammen for å komplementere smakene slik at resultatet skulle bli mest mulig  nøytralt.

1 ss sukrin eller annen søtning

2 ss sesam-mel

3 ss kokosmel

1 ss mandelmel

1 ss solsikkemel

1ss pofiber

1 ss fiberhusk

1 ss Xhantan gum

1/2 ts salt

40 gr mozarella

2 ss gresk youghurt

1/2 ts natron

1/2 ts bakepulver

1 egg

1/2 dl kokende vann

SLIK GJØR DU

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv, bortsett fra vann. Start kjøkkenmaskinen og tilsett vannet i en tynn ståle. Kjør til deigen er kompakt og klebrig.

Del deigen i fire. Fukt hendene dine med vann og rull til en ball i håndflatene. Trykk til en tykk flat runding. ( te-fat størrelse ) Husk å holde fingrene fuktig under arbeid.

 

Fyll en panne med vann i bunnen og legg en rist oppi. Legg litt bakepapir i bunnen. Steam bunsene skal brettes forsiktig sammen med et stykke matpapir i mellom, ellers klistrer de seg sammen. ( se bildet ) Damp under lokk  i 25 minutter.

Slik ser de ut etter damping.

Da kan du fylle med det du liker. Jeg hadde noen grillbein som jeg skrapte for kjøtt. Sammen med syltet løk, agurk, paprika og en chilisaus ble det skikkelig digg 🙂

Håper det smaker 🙂


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of