aug 022017
Plukk bær for å ha til høsten

Hvor gøy er det ikke å ha friske bær i frysen eller på glass til høsten?

Bærplukking synes jeg er en god aktivitet på en søndag når det er sommer. For meg er det viktig å være ute når været tillater det. Det gir frisk luft, senker stressnivået og for min del gir det et lavere blodsukker.

På de stiene jeg oppholder meg, synes jeg det er trist å se at så få benytter seg av den fantastiske naturen vi har, selv om det kan virke som om det har blitt flere turgåere i det siste. Når jeg går tur liker jeg å plukke bær.

Bærplukking for barn

Jeg tror spesielt barn liker å få lage sitt eget syltetøy og saft av bær de selv har sanket.

Man trenger ikke gå så lenge, bare akkurat lenge nok til å  få litt bær i en kopp. Koppen blir fort full, og da er ikke så kjedelig. Jeg kan huske selv når jeg var barn, at man ble fort lei, og at dette ikke var favorittaktiviteten min, men jeg ble likevel glad i naturen som voksen.

Bær til høsten

Bær kan brukes til så mangt, og jeg tenker å bruke min “fangst” utover høsten (og vinteren hvis det er noe igjen da ) til smoothie, syltetøy, saft og kaker. Så da er det bare å følge med for gode oppskrifter fremover.

Håper på at været holder seg, og selv om jeg er kanskje litt optimistisk i forhold til mengden jeg plukker, så håper jeg, i beste fall, på overskyet vær 🙂

Ønsker alle en fortsatt god sommer, og bruk sommeren til å fylle frysen med masse deilig bær!  God plukking!

 

 

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of