mai 242020
Saftig og godt gulrotbrød ( 2 stk )

Dette brødet er det beste  jeg har laget. For første gang kan jeg kalle det for brød synes jeg. Det er saftig uten å være vått. Det faller ikke fra hverandre. Og ikke minst : DET HEVER SEG NORMALT. Dette gir en størrelse på skivene som er lik hvetebrød. ( ikke bruk for store brødformer ) Venninnen min som har fått et par stykker, er helt hektet. Og hun spiser ikke lavkarbo til hverdags 😉

Ingrediensene får du i dagligvare og helsekost. Det er en god ide å ha disse varene i skapet, fordi de blir brukt i mange oppskrifter. De holder også til mange brød.

Ellers kan du bli med i facebookgruppen “Matglede med karbokutt” HER

INGREDIENSER

  • 10 egg
  • 10 dl malte mandler
  • 250 gram yoghurt naturell
  • 3 ts havsalt
  • 150 gram revet hvitost (gulost )
  • 200 gram revet gulrot (gulrøtter )
  • 4 ss sesam-mel
  • 4 ss solsikke-mel
  • 4 ss kvernet chiafrø ( knus chiafrø i en blender )
  • 100 gram gresskarkjerner
  • 3 ts Xanthan gum
  • 3 ts bakepulver
  • 4 ss fibrex

SLIK GJØR DU

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 2 min. på full styrke. Dekk 2 brødformer ( ikke for store ) med bakepapir og fordel deigen i disse to.

Stek på 160 grader, varmluft, på nederste hylle i 90 minutter. Dekk til brødene på slutten av steketiden hvis du synes de blir for mørk.

Lykke med nystekte brød 🙂

Så håper jeg det smaker.

Vel bekomme 🙂

 


2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Benedikte Knudsen Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
nyeste eldste mest stemt på
Notify of
trackback

[…] Det hevdes å være et brød som er saftig og smaker brød – jeg gleder meg til å prøve. Oppskriften er hentet hos: Min type 1 mat: Saftig og godt gulrotbrød (2 stk) […]