nov 232017

Fra skillingsboller til lefser med kanel og “sukker”

Fra skillingsboller til lefser med kanel og “sukker”

Det er ikke alltid at det man prøver å lage, blir som du hadde tenkt. Utgangspunktet var skillingsboller, men det ble helt katastrofe. Bollene smakte godt, men de hadde en ganske merkelig konsistens.

Jeg forandret litt på oppskriften, og vips så ble det lefser (tørre). Jeg husker jeg fikk noe lignende i kaffebesøk 🙂

Disse er jo helt uten sukker og med deilig smak av kanel. For meg som ikke er spesielt glad i brødmat, er dette noe som glatt går ned til frokost med bullet coffee 🙂

Her er oppskriften :

  • 2 egg blandes godt med 1 dl kefir eller yoghurt naturell.

Tilsett:

  • 5 dl malte mandler eller mandelmel
  • 2 dl kokosmel
  • 1 dl fiberfin
  • 2 ts natron
  • 4 ss Tagatesse

SLIK GJØR DU:

  • Deigen i den gule skålen er  ferdig “knadd”.
  • Den skal kjevles ut mellom to ark med bakepapir som er smurt med olje. (sidene med olje opp mot deigen)

FERDIG MANDELMEL ER SMART: Som du ser på bildet har jeg alltid ferdig malt mandelmel i en boks. Jeg maler opp mye mer enn det jeg trenger. Synes det sparer meg for mye arbeid. Den du kjøper er fettredusert og super i bakst, men som sagt, bruker jeg mye malte mandler som har mer fett.

Her blir deigen kjevlet ut 🙂

  • Gni deigen inn med sukrin gold og kanel. (Bruk gjerne Ceylon kanel som har betydelig mindre kumarin, som ikke er så bra )
  • Rill i passelige stykker med pizzahjul og stek på 180 grader til passelig brun.
  • Avkjøl og oppbevar i tett boks i kjøleskap. Eller frys. Mine varer ikke så lenge…. 😉

Ta gjerne noen med i lunsjboksen. Med GOD samvittighet 🙂

Kanelklem fra meg 🙂

 

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of