Ja, nå har jeg laget kake med Guava frukt. I jakten på matvarer med lavt karbohydratinnhold kommer jeg over litt eksotisk innimellom.
Guava er altså en eksotisk frukt som ikke bare er lav på karbohydrater ( 5 gram per 100 gram ), men inneholder også mye mineraler og vitaminer. Den er spesielt rik på C-vitamin, faktisk 4,5 ganger mer enn appelsin. Slekten omfatter ca. 100 arter og dyrkes i mange tropiske områder.
Fruktkjøttet er søtt og jeg synes det minner litt om pære. I midten finner du mange små, harde frø. Den kan spises som den er, med skall. Men jeg fjernet skallet og det meste av frøene. Skal du spise den naturell , så vask frukten godt ,slik du gjør med epler.
Guava kan brukes i salat, til juice, syltetøy og gele, blant annet. Eller som jeg har gjort her, i bakst. Dette ble en kjempegod kake som minner veldig om eplekake. Og med det lave karboinnholdet, er det bare å nyte.
Det kan være vrient å få tak i, men jeg fant den i en eksotisk butikk. Sjekk slike butikker, også asiatiske og velassorterte frukt-og grønt butikker. Spør personale om de eventuelt kan bestille. Dette er en lettvint kake å lage, og ikke tar det lang tid heller. Bare å sette i gang
INGREDIENSER
BUNN
- 210 gram ferdig skrelt Guava
- 50 gram tagatesse
- 1 ss smør
- 1ss sukrin gold
- 1 ts kanel
TOPP
- 50 gram tagatesse
- 100 gram smør
- 100 gram mandelmel (fettredusert)
- 2 egg
- 1 ts bakepulver
SLIK GJØR DU
BUNN
Kok opp tagatesse og smør til lys karamell. Hell blandingen i en bakepapirkledd form på 22 cm i diameter. Skrell og kutt Guava i tynne skiver.
Fordel skivene på karamellblandingen. Strø sukrin gold og kanel oppå skivene.
TOPP
Visp smeltet smør og tagatesse lyst. Tilsett eggene og pisk godt. Sikt mandelmel og bakepulver i blandingen og rør inn. Fordel deigen utover Guavaskivene .
Stek så kaken i ovnen på 175 grader til lysebrun. (ca. 30 minutter )
Avkjøl kaken og vend den på et fat. Da kommer bunnen opp, og den karamelliserte frukten vises. Nam
Denne fremgangsmåten kan brukes til de fleste frukter, men ikke alle er så lav på karbohydrater, så det er vel verd å lete litt etter den.
Spander en god klatt krem på
Hele kaken har 22,4 karbohydrater.
GOD FORNØYELSE
Du kan også følge facebook siden “Det glade lavkarboliv ” for mer inspirasjon HER
Leave a Reply