apr 222018
Blåbærdrøm med kokossmak og malte mandler

Blåbærkake

Da har jeg hatt ett nytt dykk i fryseboksen i vente på sommeren. Ingenting er som fargen på blåbær som man høster i skogen. Ikke hvite i midten som blokkebærene, men blå. Full av smak av sommer og attpåtil inneholder de mengder av antioksidanter. Kan det bli bedre ? Jo, det må være turen man får i naturen mens man sanker. Jeg husker hvor utrolig kjedelig jeg synes det var å plukke disse små blå bærene da jeg var barn. Koppen ( ikke spannet ) ble aaaaaldri full. Så man kan jo si at tålmodigheten har blitt hakket bedre. ( tror jeg )

Iallefall er det kjekt å kunne ta opp sommerminner fra frysen, og lage noe godt mens en venter på ny jaktsesong. ( for meg er det kun bær 🙂 )

Her er resultatet :

Blomsten på bildet heter Oxalis og er spiselig. Den er litt syrlig på smak, og er populær å bruke i mange retter hos kokker.

 

INGREDIENSER

KAKEBUNN

  • 150 gram smør
  • 1 egg
  • 50 gram sukrin gold
  • 50 gram kokosmasse
  • 50 gram malte mandler
  • 2 ts bakepulver
  • 15 gram fiberfin

 

TOPPING

  • 100 gram blåbær
  • 40 gram sukrinmelis
  • 1 boks kokoskrem, helfet type ( kun den tykke kremen, ikke væsken )
  • 2 plater gelatin
Se den fantastiske fargen 🙂

 

SLIK GJØR DU

KAKEBUNN

  • Smelt smør og avkjøl. Imens pisker du egg og sukrin gold luftig.
  • Ha i smeltet smør, kokosmasse, malte mandler, bakepulver og fiberfin. Visp godt til det er en fin og luftig deig.
  • Jeg brukte en 22 cm kakeform til å steke i. Jeg klippet til bunnen ( sirkel ) og smurte resten av formen i kanten med smør. Dette fordi toppingen kan henge igjen i bakepapiret når man tar bort “veggen”. Et alternativ er å steke bunnen i paiform, tilsette topping, avkjøle til alt har stivnet og servere i den.
  • Stekes på 180 grader på varmluft, midt i ovnen i ca. 10-15 min. Fargen på kakebunnen skal være medium gylden.
  • Avkjøl bunnen.

TOPPING

  • Gelatin legges i kaldt vann i ca. 10 min til de er myke.
  • Imens blander du kokoskrem, sukrinmelis og blåbær med mix-master eller stavmikser.
  • Kok opp LITT (bare så vidt at gelatinen blir dekket ) vann som gelatinen kan løse seg opp i.
  • Avkjøl, og tilsett i blåbærkremen.
  • Hell det over bunnen og pynt med kokosmasse.
  • La kaken stå i kjøleskapet i 3-4 timer før servering. Gjerne over natten, så den kan med fordel lages dagen i forveien før den skal spises.

Hele kaken inneholder 30,5 karbohydrater.

God fornøyelse 🙂

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of