Jeg rakk det !!!! Å plukke granskudd for de ble helt utsprunget. Kanskje du kan være like heldig hvis du finner et tre som har stått litt i skyggen, og fremdeles har disse søte små skuddene ytterst på sine greiner.
Uansett så kan denne fremgangsmåten benyttes til andre vekster fra naturen 🙂 Jeg skal prøve meg på litt i løpet av sommeren, så følg med, følg med 🙂
Denne sirupen ble veldig god, synes jeg da 🙂 Veldig søt og en passe tykk konsistens. Da er den lett å få ut av flasker. Den skal jeg bruke på pannekaker, vafler, is, yoghurt, i barer, mm.
INGREDIENSER
5 dl granskudd
7 dl vann
2,5 dl tagatesse ( sukkererstatning )
For de som lurer på hva tagatesse er , så er det en sukkererstatning som er dobbel så søt som vanlig sukker. Tagatesse kan karamelliseres og er derfor egnet til å lage sirup med.
SLIK GJØR DU
Kok vann og granskudd i 20-25 min under lokk. Sil fra granskuddene og hell væsken tilbake i pannen. Tilsett tagatesse og kok på middels varme i 90 minutte, uten lokk. ( da synes jeg sirupen var passe) Fjern hvitt skum på toppen underveis med for eksempel en fiskesleiv. Hell sirupen i et syltetøyglass eller liten flaske ( som selvfølgelig er grundig reingjort på forhånd )
Dette gir et middels stort syltetøyglass med sirup.
Avkjøl og sett i kjøleskap. Sirupen tykner når den blir kald.
God fornøyelse 🙂
For de som ønsker mer inspirasjon, bli med i facebook gruppen “Det glade lavkarboliv”HER
Dette har jeg aldri hørt om før! Spennende!
Bra å ta ibruk slike ressurser! Er det mulig å bruke vanlig sukker også (farin) eller må man benytte tagatesse?
Trodde jeg hadde sendt svar, men jeg svarer på nytt. Du kan bruke vanlig sukker istedenfor Tagatesse, men da er det ikke lavkarbo.
Vennlig hilsen Benedikte
Hei Ja, du kan bruke vanlig farin. Men da er det ikke lenger lavkarbo og sukkerfritt Det er herlig å være ute i naturen og sanke