des 192017
Saftig lavkarbokake til jul

Lavkarbo kake

Denne kaken oser av jul og har et saftig lag av deilig smørkrem i midten. :

Lavkarbo julekake

 

Hele kaken inneholder 30 karbohydrater. (Pynt er ikke regnet med , men gojibær inneholder 21 gram karbohydrater per 100 gram )

Kakedeig:

6 egg og 2 dl sukrin gold vispes godt

Tilsett:

  • 100 gr kokosmel
  • 3 ts bakepulver
  • 70 gr smeltet smør
  • 1 dl fløte
  • 4 ss pofiber
  • 2 ts ingefær
  • 3 ts kardemomme
  • 2 ts kanel
  • 2 ts nellik

Visp ingrediensene godt sammen , og hell i en kakeform. Smør den godt med olje eller bruk bakepair å kle den med. Jeg brukte en type form som har hull i midten. Men bruk gjerne en vanlig kakeform 🙂

Stek på185 grader i 40 minutter. Sjekk underveis med å stikke en tynn gjenstand i kaken. Henger mye igjen må du la den stå litt til. Du må heller ikke steike for lenge, da blir den tørr.

Del kaken i to og fordel smørkrem på del delen av kaken som er bunn.

Smørkrem :

  • 100 gram mykt smør ( gjerne Bremyk )
  • 100 gram sukrinmelis
  • 100 gram Philadelpfia ost
  • 3 ss fløte

Rør godt sammen til en myk og smidig krem. Smør så på den ene delen av kaken. Sett på lokket av kaken.

Nå skal kaken pyntes.

Jeg bruker kokosflak og gojibær, men pynt med det du har lyst å pynte med. Det finnes mye å velge mellom i dagligvaren, men det meste av det er ikke lavkarbo. Men hakkede nøtter og tørket frukt er et alternativ 🙂

Men for at pynten skal henge må kaken få litt glasur.

Det lager man av sukrinmelis og sitronsaft ( du kan bruke vann )

Tilsammen brukte jeg 16 ss med sitronsaft, og 13 ss med sukrinmelis. Det er lurt å blande glasuren  fort ferdig til en tynn væske, og smøre den på kaken med en skje. Den størkner fort, så det må jobbes kjapt med å få pynt på. Skulle det stivne før all pynt er på, så lag bare litt til , smør utenpå det første laget med glasur og pynt fort 🙂

Er den ikke fin ? 🙂

Håper den faller i smak om du baker den.

RIKTIG GOD JUL FRA MEG 🙂

Se gjerne også oppskriften her, eller flere oppskrifter på Lev med Diabetes, hvor jeg er ny blogger.

 

 

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of