jun 292018
Fisk med jordskokkchips og tomatsaus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fisk til middag. Skal være den første til å innrømme at jeg spiser for lite av det. Hvorfor, vet jeg ikke, fordi jeg liker jo fisk.

Når man da la fisken trekke i en spicy saus og har jordskokkchips til så er det veldig godt. Jordskokker inneholder insulin som går ufordøyelig gjennom tarmen og dermed regnes som kostfiber. Så her kan man kan lage chips med god samvittighet.

Som tilbehør har jeg mung bønnespirer som er crunchy og næringsrik. De inneholder vitaminer og mineraler, er høy i proteiner, enzymer og kostfiber.

I tillegg er spirer lav på karbohydrater, så det er absolutt noe vi burde spise mer av.

Jeg tar ett par spiseskjeer med bønner i bunnen av et spireglass, og lar det ligge i vannet i to døgn. Så siler jeg av vannet og setter glasset på hodet i stativet. Bønnene skyller jeg hver dag med vann. Det går noen dager, så har man spirer til bruk på pålegg, salat eller som her, middag. Virkelig supermat!

Det er så enkelt å lage denne middagen, at det får alle til. Og det går kjapt.

INGREDIENSER

  • 1 boks med hakkede tomater ( Jeg brukte den med oregano og basilikum, 400 gram )
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts ingefær
  • Fiskefileter ( Jeg hadde 2 stk, men legg flere i ved behov )
  • 1 stilk selleri ( 25 gr )
  • 30 gr oliven
  • (bruk mer oliven og selleri hvis du ønsker det )
  • 2 jordskokker

SLIK GJØR DU

  • Bland tomatene med salt, pepper og ingefær.
  • Hell det i en panne og varm opp.
  • Legg fiskefiletene i tomatsausen og pynt med selleri og oliven.
  • La fisken trekke under lokk i 10 min . Mens fisken trekker, lager du chips.
  • Varm olje i en panne til jordskokkchipsen. (det kan du gjøre mens du lager til fisken, bare følg med ) Du trenger ikke mye. Jeg var veldig pysete med å fritere på denne måten tidligere, men nå går det fint.
  • Skjær jordskokkene på et mandolin eller del opp i tynne skiver. Ta lite i om gangen, da blir de fortere ferdig. Ta opp chipsen fra oljen når de er lys brun og pynt fisken rikelig med chipsen.

Da er det bare å forsyne seg 🙂 God middag 🙂

Det er 19 karbohydrater i retten. Da er ikke jordskokk tatt med.

Tips: Brukt frityrolje samler du på en plastflaske, og kast i søppelet når den er full.

Man kan bli med i facebook gruppen “Det glade lavkarboliv”  for mer inspirasjon 😊

 Blogglistenhits

 

 

 

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of