jun 232018
Hjemmelaget ekte fløte-is med lakrissmak – uten sukker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, så fikk jeg det endelig til da. Å lage is som ble myk og god. Det lønner seg å følge bruksanvisningen på is-maskinen, (du kan lage uten også ) og varme fløten opp !!!! 😉

Jeg elsker lakrissmak, men grunnen for at jeg valgte det som smak på isen er at jeg har myyye av det i matskapet. Så da ble det slik. Liker du ikke den smaken, så velg en annen du liker. Eller ha isen naturell. Er deilig slik også.

Is er noe av det beste jeg vet, og jeg savner å gå en sommerdag i byen og spise på en softis. Det er helt utelukkende nå på grunn av diabetes. Jeg har ennå ikke funnet et salgssted som serverer softis uten sukker. Men skal ikke klage. Denne isen er virkelig god 🙂

 

INGREDIENSER

  • 6 dl fløte
  • 5 eggeplommer
  • 1 dl tagatesse
  • 2 ss lakrisrot-pulver

SLIK GJØR DU

Kok opp fløte og lakrisrot-pulver i en kjele/gryte. Visp tagatesse og eggeplommer til eggedosis. Tilsett så den varme fløten i en tynn stråle mens du visper.

Hell blandingen tilbake i pannen og varm opp til ca 85 grader. Den skal IKKE koke.

Nå skal fløten avkjøles og settes i kjøleskap, helst over natten. Alternativt kan du sette blandingen i frysen 10-15 minutter.

Følg så bruksanvisningen til iskrem-maskinen du har. (Jeg må helle blandingen gjennom en åpning på siden når den er satt igang.)

Har du ikke iskrem-maskin , så hell den i en plastskål eller lignende med lokk. Sett den i fryseren og rør hver halvtime til den er passe tykk. Det blir ikke samme fløyelsmyke resultatet, men det duger.

Slik ser min iskrem-maskin ut. Har du ikke, men har lyst på, så hør med Coop, Expert og slike butikker. Det finnes også tester av slike maskiner på Google. Så sjekk litt.

Det blir myk is/ softis i min etter 30-40 minutter. Jeg tar isen i en plastikkskål med lokk og setter i frysen. Er den litt hard når jeg skal bruke den, lar jeg den stå litt fremme i romtemperatur . Da blir det myke, gode kuler. Bruk en is-skje til å lage is-kuler av. Det får du kjøpt i mange dagligvarebutikker.

Skal du tilsette bær og nøtter, rører du det inn like før innfrysing . Noen velger sikkert å fryse ferdig i maskinen, men jeg synes det blir lettere når jeg ikke må følge med timeren. Det velger du selv.

Her ser du et bilde av første porsjon jeg laget. Det går veeeldig fort unna hos meg.

God fornøyelse 🙂

For mer inspirasjon, følg oss på facebooksiden “Det glade lavkarboliv ” HER

 Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of