jan 242018
Ovnsbakt kylling med grønnsaker og fløtesaus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllingkjøtt er proteinrikt og ikke minst fri for karbohydrater.

Jeg synes det er så enkelt, og det blir så gode middager av å bruke ildfaste former og steke maten i ovnen. Det går fort og enkelt å tilberede.

Til denne retten kan bruke all slags kjøtt og grønnsaker, så variasjonene er mange. Og det går fint å gjøre klar morgendagens middag kvelden i forveien. Da er det bare å sette formen i ovnen når man kommer hjem. Middag på under en halv time er ikke noe problem da.

Det er et evig mas om hva man skal ha til middag. (luksusproblem) Når man har barn ønsker man gjerne at maten skal være sunn og smakfull.

Skulle ønske jeg dyktig å lage effektive middager, og lage større porsjoner for så og fryste ned. Men, nei. Litt latskap kanskje 🙂 Det skal sies at det hender at jeg lager store porsjoner, og spiser det samme to-tre dager på rad. Ikke så farlig det, bare maten er næringsrik 🙂 Denne middagen ble laget av det jeg hadde i kjøleskapet og i fryseren, og jeg synes den ble ganske god 🙂

INGREDIENSER

KYLLINGFORM

  • 700 gram kyllingfilet
  • 150 gram løk
  • 200 gram rosenkål
  • 2 stilker selleri (mine var 70 gram tilsammen)
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts karri
  • 1 fedd hvitløk

SAUS

  • 2 dl fløte
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts Johannesbrødkjernemel

TOPPING

  • 100 gr revet hvitost

SLIK GJØR DU

KYLLINGFORM

  • Del opp kyllingfiletene i passe store biter.
  • Del rosenkålene i to hvis de er stor ( jeg tok dem hele i pannen med kjøttet). Du kan skjære av den nederste biten ( roten ) hvis du har tid 🙂 Ikke alltid jeg gidder 😉
  • Skjær opp løk og selleri og stek alt sammen til kyllingen er gjennomstekt. Tilsett krydder og hvitløk.

SAUS

  • Varm opp fløten og tilsett salt og Johannesbrødkjernemel.
  • Visp kraftig og kok opp.
  • Hell den tykke sausen opp i pannen med kylling og grønnsaker, og rør godt rundt.
  • Hell så blandingen over i en ildfast form og strø osten på toppen.
  • Stek midt i ovnen på 185 grader, varmluft i ca 25 minutter. Osten skal være smeltet og gylden på farge.

Server gjerne en salat til 🙂

 

Hele kyllingformen har 23,5 karbohydrater.

God middag 🙂

Blogglisten


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of