mar 092018
Peanøttmuffins med blåbærkrem uten “sukker”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Selvplukkende bær: Jeg er utrolig glad i å lage kaker, muffins, saft, gelé, syltetøy og annet godt av bær jeg har plukket selv. Det er min fritidssyssel og hobby. Å sanke i naturen gir meg stor glede.

Søtsaker på lavkarbo

Videre er det mange som spør om jeg spiser og drikker mye av de søte tingene jeg lager – siden jeg har et karboredusert kosthold. Det går faktisk fint om du tenker mengde. Jeg vanner saften min ut, og syltetøy blir brukt med måte, så det er egentlig ikke noe problem. Jeg tilsetter jo ikke sukker, så det er lett å telle karbohydratene, og jeg har ingen dårlig samvittighet for å innta disse delikatessene så lenge blodsukkeret er fint 🙂

Her har jeg laget noen deilige muffins, som er perfekt å bruke til kaffen. Pynten på bildet over er selvplukkede blåbær som er blandet i stivpisket krem ( blåbær fra frysen ) og de på toppen er tørket i stekeovn og oppbevart i syltetøyglass.

Så her er oppskriften :

INGREDIENSER

MUFFINS

 • 5 egg
 • 8 ss sukrin ( sukkererstatning )
 • 1 ts ingefær
 • 60 gr peanøttmel
 • 10 gr linfrømel
 • 10 gr pofiber
 • 15 gr fiberfin
 • 3 ts bakepulver

PYNT

 • 1 1/2 dl kremfløte
 • 3 ss blåbærsyltetøy
 • tørkede blåbær

SLIK GJØR DU

MUFFINS

 • Visp egg og sukrin godt.
 • Tilsett ingefær, peanøttmel, linfrømel, pofiber, fiberfin og bakepulver.
 • La svelle 10 minutter.
 • Fyll deigen i muffinsformer.
 • Jeg brukte 6 store former, så du får 12 muffins med vanlige former.
 • Stek i stekeovn i ca 10 minutter på 190 grader midt i ovnen på varmluft.

PYNT

Pisk kremen sammen med blåbærsyltetøy til en stiv krem, og bruk en sprøytepose til å pynte med. Pynt med tørkede blåbær.

 

God baking og god fornøyelse 🙂

Total karbohydrater i deigen er  25

 

Blogglistenhits


2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Benedikte KnudsenLouise Petersen Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
nyeste eldste mest stemt på
Notify of
Louise Petersen
Gjest
Louise Petersen

Er det peanuts du blender til mel? Eller fedtreduceret