apr 282018
Marsipankuler av bladskudd fra rognetre

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har vært på en liten sanketur idag. Ikke langt, fordi rognetre er det mange av der jeg bor. Det har vært en  kald vår, så det er fremseles sjanse for å finne vårskudd ennå. Husk at nå spirer det fort, så kom deg ut i frisk luft og nyt tiden som kommer 🙂 Trenger ikke fly på fjellet for å få bevege deg. Koser meg mest ute i ro og fred med hunden min, uten for mange mennesker som jogger forbi.

Bladskudd fra rognebær smaker marsipan. Skikkelig digg. Og så er de skikkelige powerballs. Alt som er begynt å spire er full av vitaminer. Bare pass på å ta riktig sort. Er man usikker,  la være. Disse er fint for dem som er allergisk mot nøtter, med at marsipansmaken er der.Men husk at det ikke skal spises i store mengder, for som linfrø inneholder skuddene stoff som omdannes til blåsyre .Men i små mengder er det sunt. (ett par holder, de er søte ) Disse blir litt fuktig, så de egner seg til å rulle i raspet sjokolade, hakket pistasjnøtter eller lakrispulver. Jeg spiser de slik, men vil du ha de litt fastere så kutt ut eggehviten.

 

Her kan du se bladskuddene 🙂

INGREDIENSER

  •  70 gram bladskudd
  •  70 gram sukrinmelis
  •  1/2 eggehvite ( dropp den hvis du ikke vil rulle kulene i nøtter eller lignende )
  •  1 ss fibersirup

SLIK GJØR DU

Kjør alt i en blender eller kjøkkenmaskin til en tykk mos. Trill til kuler. Rull eventuelt i hakket sjokolade, nøtter eller lakrispulver.

 

Spises innen kort tid. De mørkner litt i kjøleskapet. Har du rullet de i annet digg, vil de beholde fargen.

 

God tur 🙂

Fra meg og Seline 🙂

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of