Munker er en mellomting mellom vaffel og pannekake. Forskjellen er at de er formet som en ball. De skal være sprø og god på utsiden, og myk og saftig inni med litt saltsmak. Om de er god på smak på lavkarbovis? Jaaaaa 🙂
Å lage deigen er ikke vanskelig, men det er litt treningssak å steke dem. Trikset er å bruke mye smeltet smør, myyyyyyye.
INGREDIENSER
- 2 dl malte mandler
- 1 ss Tagatesse
- 2 ts bakepulver
- 2 egg
- 1 dl yoghurt naturell
- 1 ts kardemomme
- en klype salt
- 1/2 ts Xanthan gum
- Smeltet smør til steking
SLIK GJØR DU
Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv til en litt klissete deig. La hvile i 10 minutter mens du smelter litt smør i en panne. Smør kan du smelte mer av underveis om det trengs.
Det skal være godt med smør i hver munkeform før deigen fordeles i dem. Jernet skal stå på middels varme på komfyren .Jeg fikk 9 stykker av deigen. Perfekt til mitt jern. ( det kjøpte jeg hos Jernia for kr 299,- ) Munkene skal snus i flere omganger i løpet av stekingen for å bli gjennomstekt. Til det bruker jeg to spiseskjeer. Munkene skal være mørk gyllenutenpå. Test med en metallpinne om noe deig henger igjen. Da steker du litt til.
Mens du steker, heller du smeltet smør over hver munk slik at de ikke blir tørre.
Etter hvert som munkene blir ferdigstekt , legges de på et fat med tørkerullpapir slik at fettet kan renne av.
Hele deigen inneholder 16,6 karbohydrater, som gir 1,8 karbohydrater per stykk.
De er virkelig kjempegod som de er, men ønsker du fyll inni kan du putte inn en eplebit i hver munke før du snur dem første gang. Syltetøy passer også perfekt til 🙂 Serveres lune . ( jeg tar dem også med i lunchboksen, er gode når de er kald også 😊)
Du må gjerne følge Facebookgruppen “Det glade lavkarboliv” for mer inspirasjon HER
Nydelig 🙂 Gleder meg til å prøve disse!