feb 072018

Deilige glutenfrie boller med søt glasur – perfekt som fastelavensboller!

Deilige glutenfrie boller med søt glasur – perfekt som fastelavensboller!

søte boller

Boller er alltid populært, og noe av det jeg savner fra mitt tidligere kosthold. Jeg har testet mange oppskrifter, og nå har jeg kommet frem til en som jeg er fornøyd med. Det blir ikke helt lik som boller laget av hvetemel, men disse er absolutt verd å prøve.

I disse bollene bruker jeg kokosmel som inneholder mye fiber. Fiber har en gunstig virkning på blodsukkeret. Det gir et jevnere blodsukkker, som igjen gir bedre humør, mer energi, og mindre søtsug.

Med litt protein, som proteinpulveret tilsatt også, skulle det bli boller man ikke trenger å ha dårlig samvittighet for å spise 🙂

INGREDIENSER 

DEIG :

  • 5 egg
  • 60 gram sukrin gold
  • 3 ss sukrin melis
  • 40 gram proteinpulver med smak. Jeg brukte jordbær, men vanilje er også godt.
  • 1/2 dl fløte
  • 70 gram kokosmel
  • 80 gram smør
  • 3 ss pofiber
  • 3 ss linfrømel
  • 3 ts bakepulver

GLASUR :

  • 6 ss sukrinmelis
  • 8 ss vann
  • 10-12 dråper konditorfarge

SLIK GJØR DU

DEIG :

  • Visp egg, sukrin gold og sukrinmelis. Tilsett så smeltet smør, proteinpulver, fløte, kokosmel, pofiber, linfrømel og bakepulver. La deigen svelle 10 minutter.
  • Fukt hendene dine med vann (ellers henger deigen igjen på huden ) og trill til boller i håndflaten. Legg bollene på bakepairkledd steikeplate og la hvile i 10 minutter.
  • Visp så et egg og pensle bollene med det. Gjerne to ganger.
  • Stek på 180 midt i ovnen med varmluft, til gyldenbrun. Ca 10-15 min. Kommer litt an på ovnen man har.
  • Avkjøl bollene.

GLASUR :

Rør sukrinmelis, vann og konditorfarge godt sammen. Det blir en ganske flytende væske, den skal flyte utover bollene. Bruk en teskje og hell over hver bolle i midten, slik at det renner ned på sidene. Jobb fort for glasuren stivner fort.

La glasuren stivne.

Da er det bare å nyte.

Vel bekomme 🙂

 

Tips: Bollene egner seg supert til kaffemat med syltetøy på. Skal innrømme at jeg også har spist dem til frokost og lunsj.

Jeg fikk 11 boller av denne deigen. Det vil variere etter hvor stor man lager hver bolle.

Karbohydrater per bolle er 2,2 ( ved 11 stk. )

Søte boller.

 

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of