mar 262018
Små herlige kremkaker med marsipanlokk (uten mel og sukker)

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Jeg elsker kaker 🙂 Disse har jeg fått skryt av, og selv synes jeg de smaker fantastisk godt. Og så helt uten sukker og mel da 🙂

Jeg var i kaffebesøk for en stund tilbake og så DE søte kakene, som “selvfølgelig” var laget på mel og sukker, kunne jeg ikke spiste noen da 😉 Men jeg tenkte at de skal jeg også lage! Her deler jeg oppskriften og resultatet med dere.

INGREDIENSER

BUNN :

  • 3 egg
  • 50 gram sukrinmelis
  • 50 gr mandelmel (fettredusert)
  • 1 ts bakepulver
  • FYLL :
  • 2 dl kremfløte
  • 3 ss sukrinmelis

MARSIPANLOKK :

  • 115 gr finmalte mandler (skåldet)
  • 65 gr sukrinmelis
  • 1 eggehvite
  • 20 dråper rød konditorfarge

SLIK GJØR DU

BUNN :

Egg og sukrinmelis piskes luftig. Tilsett mandelmel og bakepulver. Røren har konsistens som en tykk eggedosis. Bruk en spise-skje og fordel en ss per kake på bakepapirkledd stekeplate. Jeg fikk 15 stk.

Stek på 170 grader til gylden, ca 8 minutter. Avkjøl.

FYLL :

Kremfløte og sukrinmelis piskes til en tykk krem.

Fordel kremen på kakebunnene.

MARSIPANLOKK :

  • Bland finmalte mandler, sukrinmelis, eggehvite og konditorfarge til en fin og fast marsipan.
  • Del deigen først i to, så i fire – fortsett til du har 16 biter. (den siste kan du spise hvis du ikke klarte å få 16 bunner:))
  • Trykk hver bit ut til en tynn sirkel som passer til kakebunnen.
  • Bruk sukrinmelis på en skjærefjøl, så henger de ikke fast når du skal løsne dem.
  • Jeg brukte håndflatene og fingrene til å trykke marsipanbitene flat.
  • Så tok jeg en stekespade og løsnet marsipanlokket fra underlaget.
  • Dekk hver kake med et lokk av marsipan og dryss litt sukrinmelis over som pynt.

 

Karbohydrater per kake er 1,5 🙂

KOOOOOOOOS DEG 🙂

Blogglistenhits


1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Ett lite stykke bringebærhimmel | MIN TYPE (1) MAT Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
nyeste eldste mest stemt på
Notify of
trackback

[…] Du kan også se hvordan disse plettene kan brukes til kremkaker HER […]