aug 122017
Slik får du fersk matpakke! 

Ja, nå er det tilbake til jobb for de voksne, og snart skole igjen for barn og ungdom. I den anledning tenkte jeg å slå et slag for matpakken. Det er en gammel og god tradisjon her i landet.

Men hvem har ikke åpnet den med svett og klam ost på, i håp å finne noe annet?

Må det være sånn for oss som ikke har kantine eller en 7-eleven i nærheten? Nei, det må det ikke 🙂

Enkle grep: Med enkle grep og litt enkelt utstyr, kan du ha kantinen med deg.

Da jeg bestemte meg for karboredusert  kosthold, ble det ikke lett å få tak i mat jeg kunne spise uten å sette mye insulin. Det er liksom ikke bare å gå inn å bestille baugetter, boller og wraps uten mel. Finnes bare ikke. Da ble løsningen selvfølgelig å ta med seg lunsj og mellom-måltid selv som matpakke.

Lag maten klar dagen før: Det krever litt planlegging. Men ikke mye. Jeg er en som lager frokost og lunsj til neste dag mens jeg holder på med kveldsmat. Legger jeg i tillegg frem klær og pakker vesken klar, har jeg straks 30 min mer i sengen uten stress.

Man lager selvfølgelig det man liker og legger klart i kjøleskapet til neste dag.

Så er spørsmålet : Hvordan unngå den svette osten som man pakker ut til lunsj? Enkelt. Kjølebag.

Jeg har et utvalg i forskjellige størrelser. Disse får man kjøpt rimelig på Clas Ohlson og Nille. Det samme gjelder for elementene, vannflasker og matbokser.

  • Som dere ser så er det kjølebager i veske-variant, vindunk-variant og kamerabag-variant. Det er bare å velge 🙂

Jeg bruker som regel kamerabag-varianten. Den er ikke for stor, men har likevel plass til mye mat og en flaske. (husk at den må være tett, ellers får du mer enn svett ost ;))

  • Fryseelementer finnes det mange størrelser på. De minste er så små at man kan legge de i bunnen på selve mat-boksen, som en ekstra kjøl der.
  • Jeg legger de elementene som kommer i kontakt med mat i brødposer. Det blir alltid litt kondens når de begynner å smelte. Er ikke gøy med våt mat.

  • Selve maten pakkes ned i bokser eller plastglass. Den lengst til venstre er for eksempel til yoghurt og lignende, med adskilt topp til crunchy tilbehør. Det er bare å bruke fantasien. (og ja jeg vet at disse er vel mye Benediktes-stil)

På denne måten har du alltid mat tilgjengelig når du er sulten og du vet hva du spiser, ikke minst.

Tror barn spesielt synes det er litt stas med en bag med frisk og god mat.

Og du, det synes garantert lommeboken din også 😉

Vel overstått ferie 🙂

Blogglistenhits


1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
nyeste eldste mest stemt på
Notify of
trackback

[…] Det beste med knekkebrød er at alt pålegg passer sammen med den crispy konsistensen. Det er lett å ta med seg i en matboks, og veier nesten ingenting. Man må bare huske å ha pålegg og knekkebrød separat. Ikke ta pålegg på før det skal spises. Hvis man gjør det blir konsistensen bløt og lite delikat. Tips om smarte og enkle matpakke tips kan du lese HER […]