nov 192017
Lavkarbo sushi med blomkålris

Ris er noe man skal erstatte når man går på lavkarbo, og derfor tenkte jeg at det nå er slutt på sushi. Ja, så feil går det an å ta. Etter et par katastrofale forsøk fikk jeg endelig litt dreis på det. En sushikokk hadde sikkert vært helt sjokkert, men dette er til kos. Uansett så smakte det veldig godt!

Det er stor forskjell i karboinnhold på ark laget av tang. Denne har nesten ingen karbohydrater (kjøpt på Sunkost) Det samme gjelder soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Jeg tror de fleste fatter såpass matte at hver og en kan regne ut sånn ca hva det blir per 100 gr matvare. Arkene veier jo ikke så mye, så det må bli opp til enhver hva man velger. Uansett kommer ikke denne sushi`en i nærheten av vanlig angående karbohydrater.

Det er ikke så mange ting en trenger, men rullematte må en ha. Den koster ikke mye, og en bruker den opp igjen etter vask. Dette for å få “risen” fast.

FØR DU STARTER- DETTE TRENGER DU: 

  • Blomkålhode
  • Rullematte
  • Tangark
  • Laks
  • Agurk
  • Avokado
  • Syltet ingefær

SLIK GJØR DU: 

  • Ta en blomkålhode og kjør blomkålblomstene i en kjøkkenmaskin med knivblad.
  • Når konsistensen er myk og fin, tilsett en eggehvite (to hvis blomkålhode er stort) og kjør i 10 sekunder til.

Dette vil lime blomkålen sammen, så derfor MÅ du ha eggehvite i (da får vi proteinene også).

  • Start med å ha et skjærebrett nederst, så rullematten, tangark og blomkålen.
  • Ikke trykk lenger ut på sidene enn dette. Ingrediensene blir trykt sammen og utover når du ruller.
  • Ha hendene fuktig av vann når du trykker utover, ellers klistrer alt seg til fingrene.

  • Her har jeg lagt på laks, avokado, strimlet agurk og syltet ingefær. Du tar på det du liker.

Her er jeg begynt å rulle sammen herligheten 🙂

Gikk veldig bra dette. Rull fast og sakte.

Se så, gikk bra dette. 🙂

  • La den ligge litt og trekke til seg fuktighet før du begynner i skjære bitene.
  • Skyll en skarp kniv med vann mellom HVER bit du kutter. Da henger ikke kniven fast i tangen.

Synes det ble pent jeg.

Så gjentar man det samme med de neste arkene – kke noe stress dette her 🙂

God fornøyelse!

 

 

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of