okt 302020
God gammeldags blodpudding (lavkarbo)

Jeg var vant til å få blodpudding og blodpannekaker da jeg var liten. Jeg har i lang tid ønsket å få det til på lavkarbovis, og jammen klarte jeg det 🙂 Grunnoppskriften fant jeg i mammas gamle tante sin kokebok fra 1939. Like før krigen brøt ut. Disse bøkene har jeg arvet og setter stor pris på dem. Det er med stor respekt jeg blar og finner oppskrifter. Jeg vet hvem som sirlig har skrevet ned hvert ord med liten skrift for å spare på blekket. De har stor affeksjonsverdi for meg.

Så nå har jeg laget blodpuddingen  a la Benedikte. Det hadde hun ikke hatt noe imot 🙂

Bli gjerne med i Facebookgruppen “Matglede med karbokutt” HER

INGREDIENSER

1 liter matblod (Du får det som frysevare i dagligvare. Jeg spurte på Meny, og de bestilte til meg)

200 gram smør(spekk og talg er i de opprinnelige oppskriftene, men det går fint med meierismør)

1/2 dl fibrex

1 1/2 dl pofiber

1 dl vann

6-8 ss Natreen eller annen søtning

1/2 ts Xanthan gum

1 ts Johannesbrødkjernemel

1 ts pepper

1 ts salt

1 ts ingefær

1/2 ts nellik

SLIK GJØR DU

Tin og sil matblodet. Bland fibrex, pofiber, XG og JBKM + krydder. Tilsett vann og bland godt. Da får det en brødsmulelignende konsistens.  Smelt smør og bland i matblodet. Tilsett brødsmuleblandingen og rør godt.

Kle to brødformer med bakepapir og fordel blandingen i disse to formene. Dekk formene med bakepapir.(på toppen)

Sett formene i vannbad og stek på 175 grader i 60 min.

 

Spis gjerne varm med bacon, eplebiter og jordskokk. Eller kald med sukrinsirup. Nam 🙂

God appetitt 🙂


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of