sep 082018
Deilig, fluffy sjokolademousse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker sjokolade, kaker og dessert 🙂 Kanskje ikke en god kombo med diabetes tenker mange. Men mitt blodsukker er helt på bølgelengde med dette følget. Jeg er så glad at jeg har funnet frem til desserter som passer til mitt kosthold. Jeg opplever som regel å ikke kunne spise noe ute av søtt,  fordi jeg ikke vet hvor mye sukker og mel de har puttet i kaker og desserter. Da lar jeg heller være. Ønsker ikke en opptur med høyt blodsukker, bokstavelig talt.

På hjemmefronten er det selvfølgelig annerledes. Da har jeg full kontroll på ingredienser, og dermed kan jeg lage mye snadder med søtsmak 🙂

Og jeg koser meg virkelig med å lage sunnere og deilige desserter. Denne gangen ble det sjokolademousse. Og den er virkelig luftig og smaker himmelsk av sjokolade. ( selvfølgelig, helt nøytralt ment 🙂 ) Og latterlig lett å lage 😉

Du er også velkommen til å følge facebooksiden “Det glade lavkarboliv” for mer inspirasjon 🙂 HER

INGREDIENSER

  • 100 gram 70% sjokolade ( eller høyere )
  • 3 ss kokosolje
  • 4 ss fløte
  • 3 egg
  • 1/2 dl tagatesse
  • 1/2 ts salt

SLIK GJØR DU

Smelt sjokoladen på svak varme i en panne, sammen med kokosolje og fløte. Skill eggene i to forskjellige skåler. Pisk eggeplommene og tagatesse til eggedosis. Visp den smeltede sjokoladen inn i eggedosisen. Pisk eggehvitene stive med saltet, og bland den inn forsiktig i sjokolademassen.

Fordel i skåler og pynt med bær og urter. På bildet har jeg brukt rips og steviaplante. ( den smaker virkelig søtt ) Sett så skålene i kjøleskap til moussen er stiv. Ca 2 timer er nok. Man kan lage denne desserten dagen i forveien hvis man skal ha selskap.

Det skulle holde mer enn nok til 4-6 personer med denne oppskriften, den er veldig mektig.

Med den sjokoladen jeg brukte blir det 6,5 karbo i hver porsjon. ( 6 porsjoner) Men det kommer an på hvilken sjokolade man bruker.  Jeg brukte 70 %, men 86 % sjokolade har lavest karbohydratinnhold, så sjekk næringsinnhold.

God fornøyelse 🙂

Blogglistenhits

 

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of