sep 152018
Saftig lavkarbo (og glutenfritt ) mandelbrød

Mandelbrød

Brødoppskrifter er alltid populært hos lavkarboere. Dette brødet kan minne om et godt og saftig grovbrød. Det smaker godt, og er ikke for tørt eller vått, og har en sprø skorpe.

Jeg oppbevarer det i kjøleskapet pakket godt inn i beewax-raps.  Det er stoff/klede som er dekket med bivoks, og gjør at maten holder seg lengre frisk. Man kan få kjøpt de i helsekost og velassorterte butikker. Man kan også lage selv. Youtube har mange videoer om emnet, og nå har jeg også laget mitt første bivoks innpaknings-klede.

INGREDIENSER

  • 6 dl malte mandler
  • 3 ss fibrex
  • 3 ss pofiber
  • 1 ts salt
  • 4 ss kokosolje
  • 2 ts natron
  • 2 egg
  • 5 ss yoghurt

SLIK GJØR DU

  • Visp eggene og bland inn smeltet kokosolje, yoghurt og salt.
  • Tilsett så fibrex, pofiber, natron og malte mandler.
  • Rør godt sammen (pofiber og fibrex gjør at brødet holder seg saftig, og som navnet tilsier er det fiberrikt).
Mandelbrød i form

 

  • Hell deigen i en brødform og stek på 200 grader i ca. 40 minutter (midt i ovnen).
  • Skorpen skal være hard, og brødet mykt inni.
  • Ta en test med en strikkepinn eller lignende og se om brødet er ferdig. Henger det masse deig igjen på pinnen, må det steike litt lenger.

Server gjerne med syltetøy uten sukker.

Til denne oppskriften brukte jeg hjemmelaget rabarbrasyltetøy 🙂

Slik lager du kjapt rabarbrasyltetøy: 

  • Det lager du fort ved å dele rabarbra i små biter, (behold gjerne skallet på )koke det mørt i en gryte (ikke tilsett vann) og tilsette søtning etter smak.
  • Fyll på rene glass og oppbevar i kjøleskap.
  • Skal du oppbevare syltetøyet over lengre tid, er det best å ta det varme, ferdiglagde syltetøyet i glassene og sett i stekeovnen på 100 grader , i 60 minutter.
  • Da skulle de fleste bakterier være tatt av dage og det holder seg over lengre tid.

God fornøyelse 🙂

Hele brødet har 29 karbohydrater totalt.

 

Om du vil ha mer inspirasjon, følg gjerne facebooksiden ” Det glade lavkarboliv ” HER

 Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of