mar 222018
Slow cooker – tips og oppskrifter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, hva er slow cooker, eller på norsk, sakte koker?

Det er rett og slett et kjøkkenapparat som lager middagen din mens du er på jobb, tur eller handler. En moderne gryte kan man si.

Jeg kjøpte min fordi jeg ville ha noe enkelt å koke kraft i. Det er jo bare å legge kraftbein i vann og stille inn på den temperaturen du ønsker, så vips har jeg kraft på noen timer. Nå lar jeg kraft stå på i flere døgn, noe som ikke er et problem med crockpot.

Sakte koking er en tradisjonell og gammel måte å tilberede mat på. Nå kan du få det samme resultatet på en mer effektiv og moderne måte.

BRUKES TIL ALT: I utgangspunktet kan du putte det du liker i gryten. Det meste kan lages der. Fårikål for eksempel går som en drøm. Bare til å legge kjøtt og kål lagvis med litt vann og krydder. Det meste av kjøtt er perfekt å legge i sakte kokeren. Steken passer seg selv mens du er ute eller gjør husarbeid. Grøt er heller ikke noe problem å lage i crockpot. ( lavkarbo selvfølgelig 🙂 ) Desserter går også fint å få til.

Kjøpte med timer

Jeg kjøpte først en sakte koker med timer. Den kunne jeg stille inn antall timer maten skulle stå på og godgjøre seg. Den fungerte ikke etter tre dager med kraftkoking, så jeg byttet den i en uten timer. Litt mindre, men fungerer helt utmerket, og i tillegg var den rimeligere.

Jeg har laget kraftsupper, gryteretter og steik foreløpig, men akter å eksperimentere mye mer med denne nyttige og gøysige kjøkkendingseduppen. Det er jo bare fantasien som stopper en å lage mat som er varm og god når man kommer hjem. Og det uten at noen av næringsstoffene er gått tapt.

Og la det være sagt : Du MÅ ikke ha denne for å lage kraft og gryteretter mens du gjør andre ting. Den gamle jerngryten min er fremdeles i bruk, og den passer utmerket til å sakte koke med, i stekeovnen. 🙂

 

Her er en kraftsuppe som har fått putre i sakte kokeren. Kjempegodt 🙂

 

Her har jeg lagt en svinestek i slow cookeren sammen med litt vann, salt, pepper, chili, hvitløk og grønnsaker. Kjøtt kan med fordel freses litt i steikepanne før det blir lagt i slowcooker.

 

Myke grønnsaker legges i den siste halvtimen, ellers blir de vassen. Her er squash og asparges lagt i.

 

Deilig middag som laget seg selv mens jeg var på tur.

 

Søk på nettet etter oppskrifter. Det finnes masse tips og gode råd å få.

Lykke til

Klem

 

Blogglistenhits

 

 


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of