sep 162017
Delilig fruktkake av egenplukkede epler og bær.

Jeg var i skogen og så etter sopp – det ble dårlig med det, men fant blåbær og litt tyttebær. Fra før hadde jeg noen av de små sure eplene jeg plukket langs veien, da jeg var på en av mine turer. (Blogginnlegget finner du her med overskriften: Jeg tester sopp -og frukttørker.)

Det måtte det bare bli en bær og fruktkake av 🙂 Det er så kjekt å lage mat av ingredienser man har plukket selv, og helt økologisk også da 🙂Kortreist mat på sitt beste!

Som dere ser av bildet,  så er vill-epler litt styggere i skallet enn kjøpte epler, men hva gjør vel det? Så lenge frukt ikke er råttent, kan det brukes. Bra for miljøet og sikkert for lommeboken også 😉

Her er min oppskrift på fruktkake:

Jeg brukte ca. 650 gr med en blanding av bær og epler.

  • 6 egg vispes godt
  • Bland inn 6 ss sukrin gold og 6 ss tagatesse
  • 3 ss potetmel (Er resistent stivelse og kan derfor brukes i lavkarbo, KALD. Resistent stivelse gir ikke blodsukkerstigning og er prebiotika. Mat for våre gode tarmbakterier)
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 dl kokosmel
  • 2 dl malte mandler eller mandelmel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel

Hell deigen i en liten langpanne dekket med bakepapir.

Stekes på 190 grader i 20-25 minutter.

Server gjerne med en kremklatt.

NYYYYYYT !!!!!

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of