jul 012017
Lavkarbo rabarbrasuppe

Jeg var så heldig å få rabarbra av en venninne. De er høstet i hennes mors hage, så de er økologisk også. Jeg ønsket å lage en rabarbrasuppe, så her kommer oppskriften:

  • Jeg renset rabarbraen og delte den opp i små biter.
  • La den i en panne og fylte opp med vann.
  • Kok til rabarbraen er oppløst i vannet.
    Så tok jeg 3 ss potetmel og rørte ut i litt vann og kokte det opp med suppen for å få den tykkere. Tilsett mer av blandingen til konsistensen er passe. Det kommer litt an på mengden av rabarbra.

Det høres kanskje litt rart ut å bruke potetmel hvis man går på lavkarbo,  men jeg skal komme med en enkel forklaring: Potetmel inneholder mye resistent stivelse. Det blir ikke tatt opp i kroppen på samme måte som vanlig stivelse, som er veldig blodsukkerstigende. Dette gjelder KALD mat. Skal suppen spises varm, ville jeg brukt xanthan gum (3ts blandet ut i vann) som fortykkingsmiddel. Rabarbra i seg selv er lavkarbomat.

Jeg spiser den kald med fløte på. Nam! 🙂

rabarbrasuppe-red

Blogglistenhits


Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of